Bakan Çelik: Ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü olmadığını belirterek, "Ben sağ duyunun, aklı selimin hakim olması düşüncesindeyim.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü olmadığını belirterek, "Ben sağ duyunun, aklı selimin hakim olması düşüncesindeyim. İnşallah kısa süre içinde aklı selim hakim olur.” dedi.

Bakan Çelik, Bursa’da Özlüce Mahallesi'nde bir börekçinin açılışına katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, yolsuzluk operasyonu konusunda, yanlış yapanın hukuk devletinde karşılığını bulacağını ifade etti. Bakan Çelik, şöyle konuştu: “Ama böyle bir süreç beklenmeden, birinci günden itibaren tümden Türkiye yönetimi mahkum ediliyor, mahkum edilmeye çalışılıyor. Tümden değerlendirmeler yapılıyor, sonuçtan başa doğru gidiliyor. Bunlar çok yanlış şeyler. Başından beri sayın başbakanımız söyledi, söylüyoruz. Biz büyük bir camiayız, Türkiye büyük bir devlet. Yanış varsa, bunu ortaya hukuk çıkartacak. Bunu beklemeden ön değerlendirmelerle yapılacak olan hükmü tesis etme çalışmaları son derece yanlıştır. Daha sükunetle olayların izlenmesinden yarar görüyorum. Türkiye çok büyük kazanımlar elde etti bakınız. Bu kazanımları seçim arefesinde böyle toptancı mantıkla yok etmek ülkeye yapılabilecek en büyük yanlıştır. Bu meydana gelen veya muhtemel olayların üzerine gidilmesin anlamını taşımaz.”

“DEĞERLENDİRMELER LOKAL OLAYLARLA İLGİLİ OLMALI”

Kazanımların kıymetini bilmek gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Yapılacak değerlendirmeler ve çalışmalar lokal olarak olaylarla ilgili olması gerekiyor ama dikkat ederseniz değerlendirmeler ülkenin bütününü, birliğini, istikrarını hedef alacak şekilde büyütülüyor, abartılıyor. Ne yanlış yapılıyorsa yanlışın üzerine gidilsin, yanlış ortaya çıksın, yargı da gereğini yapsın.”

Ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü olmadığına işaret eden Bakan Çelik, "Ben sağduyunun, aklı selimin hakim olması düşüncesindeyim. İnşallah kısa süre içinde aklı selim hakim olur. Herkes kendi görevini, kendi hizmet alanında hizmetini sürdürür inşallah.” diye konuştu.

“SEÇİME KADAR TAŞERON UYGULAMASI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAYI PARLAMENTOYA GETİRECEĞİZ”

Kıdem tazminatı konusundaki bir soruya ise Bakan Çelik, şu cevabı verdi: “Kıdem tazminatı ile ilgili son bir değerlendirmeyi taraflarla birlikte yaptık. Şunu net ifade edeyim, tarafların, henüz istediğimiz noktada olmadıklarını gördük. Dolayısıyla bu konu son çarşamba günü yaptığımız toplantı ile rafta kalmaya devam edecek. Ama seçimlerden önce süreç elverirse, taşeron uygulaması ile ilgili, orada yaşanan haksızlıkları gidermeye dönük ve yargı kararlarına dönük bir çalışmayı parlamentonun önüne getirme gayreti içinde olacağız. O konuda bir alt yapı hazır zaten.”

“BU TÜR BİR AYRIMCI YAKLAŞIM OLAMAZ”

Bir gazetecinin, “Basın yayın organlarında çalışan cemaate yakın isimlerin istifa ettirilmesi noktasında neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da Çelik, şu karşılığı verdi: “Ben bu tür şeyleri değerlendirmem, bilmiyorum da doğru da değil zaten. Bu tür bir ayrımcı yaklaşım olamaz.” Çelik, emniyet müdürlüklerinde gazetecilerin bulunmasına yasak getirilmesi konusunda ise baba ve annesini ziyarete geldiğini, konudan haberdar olmadığını ifade etti.



CİHAN

Yorumlar