Bakan Çelik: Hem hukuki açıdan mesnetsiz, hem gerçeklere dayanmıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Kıbrıs Harekatı ile ilgili Türkiye'nin 90 milyon Avro tazminata mahkum etmesine tepki gösterdi. Bakan Çelik, “Hem bağlayıcılığı yok. Hem hukuki açıdan mesnetsiz....

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Hem hukuki açıdan mesnetsiz, hem gerçeklere dayanmıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Kıbrıs Harekatı ile ilgili Türkiye'nin 90 milyon Avro tazminata mahkum etmesine tepki gösterdi. Bakan Çelik, “Hem bağlayıcılığı yok. Hem hukuki açıdan mesnetsiz. Hem gerçeklere dayanmıyor.” dedi.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi restarasyon sonrası açılışına katılan Ömer Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tazminat kararı konusundaki görüşlerinin’ sorulması üzerine Çelik, “Dışişleri Bakanımız açıkladı. Kararın bir bağlayıcılığı yok. Baştan aşağı garip bir karar. En önemlisi hukuki mesnetsizliğin yanı sıra zamanın ruhuna bu kadar aykırı bir karar olabilir. Kıbrıs Müzakereleri ruhuna aykırı bir karar. Kıbrıs konusundaki Türkiye’nin çözüm iradesi ortadayken ortaya koyulan bu karar tamamen Türkiye’nin olaya yaklaşımına, uluslararası toplumun yaklaşımına şuanda oluşmuş iklime de aykırı bir karar.” değerlendirmesine bulundu.

Çelik, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Anlaşılmaz tarafı şu: Hem bağlayıcılığı yok. Hem hukuki açıdan mesnetsiz. Hem gerçeklere dayanmıyor. En önemlisi de şu: Baştan aşağı zamanın ruhuna aykırı bir karar.”

CİHAN

Yorumlar