Bakan Çelik: Gazze'deki acıların dinmesinde Kızılay'ın görevi büyük

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Türkiye'nin, Filistin'in yanında olduğunu belirterek, "En önemlisi Kızılay ile yanındadır. Bu zulmün acıların dindirilmesi için en büyük görevlerden...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Gazze'deki acıların dinmesinde Kızılay'ın görevi büyük

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Türkiye'nin, Filistin'in yanında olduğunu belirterek, "En önemlisi Kızılay ile yanındadır. Bu zulmün acıların dindirilmesi için en büyük görevlerden birisi devletimiz ve milletimiz adına Kızılay'a düşmektedir." dedi.

Türk Kızılayı'nın Cemile Sultan Korusu'nde verdiği iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Süryani Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Kızılay mensupları katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve Kızılay'ın burada aldığı göreve değindi. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, "Biliyorsunuz ki eskiden Kızılay'dan başka iyilik örgütü yoktu ülkemizde. Ama şimdi fazlalaştı, birde fazla arkadaşımız var. İHH var, Kimse Yok Mu var, Sadaka Taşı var, Beşir Derneği var. Çok değerli arkadaşlarımızın kurduğu çok değerli kuruluşlar var." dedi.

İftar programının ardından konuşan Bakan Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Bugün maalesef yine yanı başımızda büyük bir dram yaşanıyor. İsrail Gazze'ye karşı acımasız bir hareket yürütüyor. Hepimizin gözü önünde uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşanıyor. Kundaktaki bebekler oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum, bir takım güç odakları ve lobilerin etkisiyle olup biten karşısında sessiz kalıyor. Bu yürütülen zalimce savaş, Filistin halkını katlettiği gibi İsrail halkının da güvenliğini tehdit ediyor. Saldırının zamanı mevcut İsrail hükümetinin çözümden yana olmadığını ortaya koymaktadır. Uluslararası toplum bir an önce BM öncülüğünde bir araya gelerek kalıcı bir ateşkes sağlanması için İsrail hükümeti nezdinde gerekli ve etkili girişimlerde bulunmalıdır. Aksi taktirde bölgemizde bulunan kaos mimarlarına bu durum büyük bir alan yaratır. Ortadoğu'daki acılar daha da artacaktır. Zira İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı ve hukuksuz eylemler meselenin barışçıl yollarla çözüleceğine olan inancı azaltmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye devleti ve milleti ile Filistin halkının yanındadır." diyen Bakan Çelik, "En önemlisi Kızılay ile yanındadır. Bir yandan uluslararası alanda her türlü girişim sağlanmaktadır. Bir yandan da Filistin halkına yardım sağlanması gereken tüm adımlar atılmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) adına, Hz. İsa adına, Hz. Musa adına bu zulmü durdurun diyoruz dünyaya. Bu zulmün acıların dindirilmesi için en büyük görevlerden birisi devletimiz ve milletimiz adına Kızılay'a düşmektedir." şeklinde konuştu.

KIZILAY BAŞKANI AKAR: ARTIK BİRDEN FAZLA KARDEŞİMİZ VAR

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, son yıllarda artan yardım kuruluşlarına dikkat çekerek, Kızılay olarak bu kuruluşlara ağabeylik yaptıklarına vurgu yaptı. Akar, bu konuda şunları söyledi: "Biliyorsunuz ki eskiden Kızılay'dan başka iyilik örgütü yoktu ülkemizde. Ama şimdi fazlalaştı, birden fazla arkadaşımız var. İHH var, Kimse Yok Mu var, Sadaka Taşı var, Beşir Derneği var. Çok değerli arkadaşlarımızın kurduğu çok değerli kuruluşlar var. Bunlar da hizmet ediyorlar. Ciddi hizmetleri bizlerle paylaşıyorlar. Biz kendimizi onların yanında, onları ağabeyi olarak hissediyoruz. Onların yoldaşı olarak kabul ediyoruz ve onlarla birlikte Allah'ın emrettiği gibi hayırda yarışmaya gayret ediyoruz. Biz hayırda yarışmak suretiyle hizmet almayan insan, hizmet almayan kesim kalmamasına ediyoruz. İnşallah kardeşlerimizle birlikte Türk Kızılay'ı liderlik rolünü üstlenecek."

'TENKİTLER SİYASİ RANT ÇABASI'

Türk Kızılay'ına yönelik tenkitleri değerlendiren Akar, bu tenkitlerin siyasi rant çabası olduğunu savundu. Akar, "Yaptığımız yardımlar Türklere gitmedi Kürtlere gitti, Sünnilere gitmedi Şiilere gitti. Bu işten siyasi rant devşirmeye çalışan insanlar, bu tür spekülasyonlar yapıyorlar 4 yıldan beri Suriye'de sıfır noktası dahil operasyonlar yapıyoruz. 250 bin tane Suriyeli misafirlerimizin hizmetlerini görüyoruz. Sıfır noktasından binlerce ton gıda maddesini Suriye'nin en iç noktalarına ulaştırıyoruz. Tel Afere yaptıklarımız yardımları başkalarına gitti diye spekülasyon yaptılar. Sadece partilerine rant devşirmek için yaptılar bunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

'BAŞBAKAN'IN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Erzincan'da ikinci maden suyu fabrikasının açılışını yapacaklarını anlatan Akar, şunları söyledi: "Erzincan'da ikinci maden suyu fabrikamızı açtık. Başbakanımız açılışını yapacaktı ancak cumhurbaşkanlığı adaylığı buna engel oldu.Cumhurbaşkanı seçilmesini bekliyoruz. İnşallah seçimlerden sonra hep birlikte sizleri de çağıracağımız, şölen havasında maden suyu fabrikasının açılışını yapacağız.

'TÜRK KIZILAY'I GAZZE'DE GIDA KOLİSİ DAĞITAN TEK ÖRGÜT'

Türk Kızılay'nın Gazze'deki faaliyetlerine değinen Akar, Şu ana kadar Telafer'deki Türkmenler için çeşitli şubelerimizden 47 TIR harekete geçti. 47 TIR Telafer'deki kardeşlerimiz için oraya gitti. Planlarımız tutarsa 176 TIR planlıyoruz. Telafer'deki yardımlar sürerken Gazzelilere yapılan zulüm yeniden başladı. Sadece Müslüman oldukları için 1,5 milyon insan katledilmeye başladılar. Türk Kılılay'ı Gazze'de gıda kolisi dağıtan tek örgüttür. Önümüzdeki günlerde toplanan ilaçları bizler bir konvoy yapmak suretiyle kendi ellerimizle dağıtacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar