Bakan Çelik Corrie'yi unutmadı

Kültür Bakanı Ömer Çelik, İsrail buldozerleri tarafından ezilerek vahşice katledilen ABD'li Barış Aktivisti Rachel Corrie'yi unutmadı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik Corrie'yi unutmadı

Kültür Bakanı Ömer Çelik, İsrail’e karşı Filistin halkının birlikte duran ve İsrail buldozerleri vasıtası ile ezilerek vahşice katledilen ABD’li Barış Aktivisti Rachel Corrie’yi 12. ölüm sene dönümünde unutmadı.

"CESUR BİR KIZDI..."

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 16 Mart 2003 yılında İsrail buldozerleri vasıtası ile ezilerek hayatını kaybeden ABD’li sulh aktivisti Rachel Corrie’yi andı. Bakan Çelik, resmi Twitter hesabından Corrie’nin olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, ‘’Saygıyla anıyoruz’’ notunu yazdı. Fotoğrafın üstünde Corrie’nin, ‘’Zulüm bizdense ben bizden değilim…’’ sözünün yanı sıra, ‘’Rachel diye bir kız geçti bu dünyadan. Olmamız gereken yerde olan, ölmemiz gereken yerde ölen, gözü pek bir kız geçti bu dünyadan. 23 yaşında, Filistinlileri savunurken İsrail buldozerleri vasıtası ile ezilerek öldürülen, Amerikalı Rachel Corrie. O mazlumların altın saçlı kızı’’ ifadeleri de yer aldı.

Rachel Corrie, 16 Mart 2003 tarihinde Filistinlilerin konutlarını yıkmak arzulayan İsrail buldozerinin önüne çıkıp diri kalkan olmuş; fakat dozerin durmaması neticesinde feci biçimde ezilerek hayatını kaybetmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar