Bakan Çelik: Alevi dedelerinin umre ziyaretine yoğun talep var

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’deki Alevi dedelerinin bakanlık olarak umre ziyaretine gönderileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Alevi dedelerinin umre ziyaretine yoğun talep var

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’deki Alevi dedelerinin bakanlık olarak umre ziyaretine gönderileceğini söyledi. Çelik, “Alevi dedelerinin Kerbela, Necef gibi kutsal olan mekanları ve bu seyahatle birlikte umre yapma arzuları vardı. Projeyi onayladık ve çok yoğun bir talep var.” dedi.

Bakan Çelik, TÜYAP Fuar Merkezi’nde ‘Emitt 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışına katıldı. Bakan Çelik’in yanı sıra açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İstanbul Valii Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevi, Türkiye’deki bütün kültürlere, geleneklere, kimliklere sahip çıkmaktır. TÜRSAB çok güzel bir proje yapmıştır, İstanbul Valimiz ve bazı Alevi derneklerinin katkısıyla. Gelen talepler üzerine, Türkiye’deki Alevi dedelerinin Kerbela, Necef gibi kutsal olan mekanları ziyaret etme hakları vardı. Ayrıca bu seyahatle birlikte umre yapma arzuları vardı. Projeyi bana sundular. Projeyi ben de büyük bir memnuniyetle destekledim. Şimdi belli bir Alevi derneğiyle bu başlatıldı. Fakat çok yoğun bir talep var. Bundan sonra talimat verdim, başka derneklerle yapılarla birlikte bunu daha da geliştirecekler. Gerek Alevi dedeleri, gerek Alevi kanaat önderleri içerisinde önümüzdeki dönemde de Necef, Kerbela, umre ziyaretlerine yönelik organizasyonları biz bakanlık olarak destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar