Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Göç Örgütü şefi ile görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Misyon Şefi Meera Sethi’yi makamında kabul etti.Kabulde açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, IOM Ankara temsilciliği ile Türkiye’nin de aynı...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Göç Örgütü şefi ile görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Misyon Şefi Meera Sethi’yi makamında kabul etti.

Kabulde açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, IOM Ankara temsilciliği ile Türkiye’nin de aynı şekilde uluslararası şekilde göç örgütüyle göçmen ve onların hakları konusunda çok iyi bir işbirliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin göçmen mülteci konusundaki hassasiyetini söyleyen Çavuşoğlu, “Her zaman uluslararası örgütler tarafından Mülteciler Yüksek Konseyi, Uluslararası Göç Örgütü gibi Birleşmiş Milletler (BM) önemli kuruluşları tarafından her zaman takdirle dile getirildi. Türkiye’nin ülke olarak hassasiyeti ve insan odaklı yaklaşımları.” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye bulunduğu coğrafi bakımından hem transit ülke hem de son zamanlarda göçmenlerin nihai yük olarak seçtiği ülkelerden bir tanesi olduğunu hatırlatarak, “Önceden göçün merkezi olan, fazla göç veren ülkeydi son zamanlarda bu sayının giderek azaldığını görüyoruz. Ama neticede göçle ilgili göçün her yönüyle ilgilenen veya ilgilendiren ülke Türkiye.” görüşünü belirtti.

Çavuşoğlu, konuşmasını “Türkiye’de çok sayıda Suriyeli mülteciler var. Bu anlamda BM ile yakından çalışıyoruz. AB olarak IOM ile özelle İKA fonlarının faydalanması bakımından yakın iş birliğimiz var. Üzerinden çalıştığımız dört tane daha proje var. AB müzakere sürecinde bazı fasılların 23ve 24 fasıllar başta olmak üzere bunların gereğinin yerine getirilmesi konusunda IOM ile yakın işbirliğimiz var.” ifadeleriyle tamamladı.

CİHAN

Yorumlar