Bakan Çağlayan: Ekonomide tarih yazdık

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa ekonomide sıkıntılar yaşarken, Türkiye’de tarih yazdıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çağlayan: Ekonomide tarih yazdık

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa ekonomide sıkıntılar yaşarken, Türkiye’de tarih yazdıklarını söyledi. Çağlayan, “Avrupa’da binlerce çalışanın işini kaybettiği bir dönemde biz milyonlarca kişiye iş sağladık.” dedi.

Bakanı Zafer Çağlayan, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sever ile birlikte Mersin’in Mut ilçesine geldi.

İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, cuma namazını La’al Paşa Camii’nde kıldı. Namazdan sonra vatandaşlarla tokalaşan Zafer Çağlayan, Cumhuriyet Meydanındaki platformda halka hitap etti.

11 yıl önce vatandaştan toplanan 100 liralık verginin 88 lirasının borçların faizine ödendiğini belirten Çağlayan, “Demek birleri çalıp çırptığını ve yanlış yapıp, faturayı ise size ödettiriyordu. Ama şimdi, Türkiye’de toplanan 100 liralık verginin 14 lirasını faize ödüyoruz. Faiz lobisinin hortumlarını kestik, Allah’a çok şükür. Artık sizlerden toplanan paralar, sizlere hastane, yol, eğitim olarak geri geliyor. Mut tarihinde görmediği hizmetleri bu dönemde gördü. Mut ilçesine 9 trilyonluk yatırım yapıldı. ” diye konuştu

Mut’ta birçok hizmetlere imza attıklarını hatırlatan Zafer Çağlayan, “Ayda 20 bin hastaya hizmet verecek hastanenin çalışmalara en kısa sürede bitecek. 4 bin 200 hektarlık tarım alanı cazibeli su ile sulanacak. Bu hizmet ile birlikte, çiftçi cebinde su ödemesi yapmayacak. Bunun yanında gölet çalışmaları devam ediyor. Bunlar için 10 trilyon harcayacağız. Mut Barajı çalışması yapılacak. 200 kişilik öğrenci yurdunun açılışı haziranda yapılacak. Ayrıca Başbakanımızın Mersin’e hediyesi olacak bin 250 yataklı, 643 milyona kurulacak hastanenin temelini hep birlikte atacağız. Mut’a yaptığımız ve yapacağımız hizmetler helal hoş olsun. ” şeklinde konuştu. Bakan Zafer Çağlayan, kendisinin yardımcılığını da yapan AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sever’e hemşerilerinden destek istedi.

Mustafa Sever ise Mersin'in Türkiye’nin 9. büyük ili olduğunu belirterek, refah düzeyi sıralamasında ise 24. sırada bulunduğunu söyledi. Bu durumun Mersin'e yakışmadığını belirten Sever,”Hemşerinizi seçtiğiniz takdirde bu tablo üst sıralara çıkacaktır. Bizim vizyonumuz, kesinlikle kendi kabuğuna hapis olmuş, günlük çekişmeler ve çıkar kavgalara mahkum edilmiş bir mersin değil. Bizim hayalimiz dünya ile bütünleşmiş, dünya ile yarışan bir Mersin istiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar