Bakan Avcı: Yeniden dershane envanteri çıkarılacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu ay içinde yapacakları kapsamlı bir çalışmayla yeniden dershane envanteri çıkaracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı: Yeniden dershane envanteri çıkarılacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu ay içinde yapacakları kapsamlı bir çalışmayla yeniden dershane envanteri çıkaracaklarını söyledi. Dershanelerin tek tek fiziki ve beşeri alt yapılarının çıkarılacağını belirten Bakan Avcı, “İnceden inceye bütün dershanelerimizin röntgenini bir anlamda çıkartacağız ki bu dönüşüm sürecinde herkes kendi altyapısına en uygun kurumsallaşmayı kolaylıkla gerçekleştirebilsin.” dedi.

Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için Antalya’ya gelen Bakan Nabi Avcı, programın basına kapalı gerçekleştirdi. Otelde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Avcı, dershanelerle ilgili soru üzerine daha önceden açıklandığı gibi yasa tasarısının ocak ayında Meclis’e sevke edileceğini hatırlattı. Bu ay içinde bütün dershanelerimizin envanterini yeniden çıkaracaklarını anlatan Avcı, “Tek tek dershanelerimizin fiziki alt yapıları nedir? Beşeri altyapıları nedir? Orada görev yapan öğretmenlerin ve diğer çalışanların sayısı, niteliği nedir? İnceden inceye bütün dershanelerimizin röntgenini bir anlamda çıkartacağız ki bu dönüşüm sürecinde herkes kendi altyapısına en uygun kurumsallaşmayı kolaylıkla gerçekleştirebilsin. Bunun için bu ay içinde yoğun biçimde bir envanter çalışması yapacağız.” diye konuştu.

Dershanecilerin cevabını beklediği sorular olduğu hatırlatılan Bakan Avcı, envanter çalışması sırasında bunların dikkate alınıp alınmayacağının sorulması üzerine şu cevabı verdi: “Şimdi biz öncelikle inceleyelim, tek tek herkesin durumunu bir görelim. Bu envanter çalışması onu amaçlıyor. ‘Nasıl bir binada çalışıyorsunuz? Kirada mısınız, kendi mülkünüzde misiniz? Kaç dersliğiniz var? Kaloriferli mi, sobalı mı? Bunlara varıncaya kadar, bunların röntgenini bir çıkarmak istiyoruz. Sonra çalışanların durumları, formasyonu olan öğreticileriniz var mı? Formasyonu olmayan öğreticileriniz kaç kişi? Bunların branşları nedir? Kaç yıldan beri sigortalı çalışıyor?’ gibi daha sonra yapılacak düzenlemelerde bizim işimize yarayacak. Biz derken hem sektörün hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın işine yarayacak bütün bilgileri tek tek toplayacağız. Dershanecilerin sorularına rahat cevap verebilmek için manzarayı görebilmemiz lazım. Elimizde bilgiler var, 2012 yılında yapılmış araştırmalar var. Daha önceki konuşmalarımızda söyledim hatırlarsanız. 2012 yılında yine dershanelerle tek tek görüşülerek yapılmış çalışma var. O günkü röntgeni çeken çalışma var ama o günden bugüne ne tür değişiklikler oldu, kurumlar ne tür değişikliklere uğradı? Çalışanların profilinde ne tür değişiklikler oldu? Bunları görebilmemiz lazım ki sağlıklı kararlar verebilelim. Hem genel anlamda sağlıklı kararlar verebilelim hem de tek tek müesseseler, kurumlar açısından da sağlıklı kararlar verebilelim diye bu çalışmayı güncellemek istiyoruz.”

'ÜNİVERSİTE SINAVI 2015’DE DEĞİŞECEK'

Bakan Avcı üniversite sınavlarıyla ilgili bir başka soruya ise Bilim ve Teknoloji Üst Kurulu’nda iki yıl önce alınmış bir karar olduğunu, hatırlatarak MEB, YÖK, TÜBİTAK ve ÖSYM olarak yaptıkları çalışma sonucu üniversiteye 2015’ten sonra sınavsız geçiş olacağını belirtti. Bakan Avcı, “Çocuklarımızın özellikle lisedeki başarılarının değerlendirilmesine dayalı bir yerleştirmenin yapılması için bir yüksek kurul kararı vardı. O karar gereğince YÖK, ÖSYM, TÜBİTAK ve MEB olarak uyumlu bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 2015’i hedefleyerek yapıyoruz bu çalışmalarımızı. 2015’ten itibaren, daha önce orta öğretime geçişte olduğu gibi tek sınava endeksli değil. Çocukların okul içi başarılarını, sadece akademik ders başarılarını da değil inşallah uzun vadede, orta vadede diğer sosyal etkinliklerdeki başarılarını da üniversiteye yerleştirmede esas alacak çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.

'BUGÜN ÇOCUKLARINIZI KİTAPÇIYA GÖTÜRÜN'

Gazetecilerin sorularının ardından kendisinin söylemek istedikleri olduğunu ifade eden Bakan Avcı, Antalya’ya gelirken uçakta, bugünün son 4 yıldır dünyada ‘Çocuklarınızı Kitapçıya Götürün’ günü olarak kutlandığını öğrendiğine değinerek, velilere ve öğretmenlere “Biz biraz geç haberdar olduk. Ben sizin aracılığınızla bütün velilerimize, öğretmenlerimize ve çocuklarımıza bunu duyuralım istiyorum. Bugün çocuklarını alsınlar uygun yerlerde olanlar çocuklarını bir kitapçıya götürsünler ve bir kitap alsınlar.” çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar