Bakan Avcı: Unutmayın robot teknoloji gelişse de asıl olan insandır

Uluslararası 8. Robot Yarışması Eskişehir’de düzenlenen törenle başladı. Yarışmanın açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna gerçekleştirdi. 3 gün sürecek olan yarışmaya 45 üniversite, 185 ortaöğretim...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı: Unutmayın robot teknoloji gelişse de asıl olan insandır

Uluslararası 8. Robot Yarışması Eskişehir’de düzenlenen törenle başladı. Yarışmanın açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna gerçekleştirdi. 3 gün sürecek olan yarışmaya 45 üniversite, 185 ortaöğretim kurumundan öğrencilerin hazırladığı bin 204 robot katılıyor. Robot yarışmasının bu yıl ki teması ise Ahican İpek yolunda.

    Törende konuşan Bakan Avcı, mesleki eğitimin bir ülkenin nitelikli iş gücü eğitimini karşılamanın yanı sıra ülkenin sosyo ekonomik düzeyinin yükselmesi ve sosyal barışın sağlanması açısından da önemli işleve sahip olduğunu söyledi. Hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojinin ülkelerin kalkınmışlık düzeyini gösteren önemli bir ölçüt haline geldiğini vurgulayan Bakan Avcı, "Yine de teknolojinin kullanımı nitelikli insan gücüne bağlıdır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hayat boyu öğrenme felsefesi doğrultusunda insan gücümüzün istenen nitelikte ve nicelikte yetiştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Sevgili gençler bu yarışmalar sizlerin bilgi ve yeteneklerinizi kendinizi güven duygusunu geliştirecek, bilimsel düşünme sistematiğinizi öğrenmenize, yeni teknolojiler öğrenmenize imkan sağlayacaktır.” diye konuştu.

    Milli eğitim Bakanlığı'nın bilgi ve iletişim çağında temel amacının, endüstriyel otomasyon konusunda kendi teknolojisini üreten girişimci, rekabet edebilen fertler yetiştirmek olduğunu aktaran Avcı, şöyle dedi: “Birbirinden güzel ve farklı ve çok özel robotlar yaptığınızı biliyorum. Ancak unutmayın ki robot teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin, asıl olan insandır. Çünkü insan eşrefi mahluktur. Yani yaratılmışların en şereflisidir.”

    Yapılan konuşmaların ardından Avcı, Uluslararası 8. Robot Yarışması'nın açılışını yaptı. Nabi Avcı ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek öğrencilerden ve yetkililerden bilgi aldı, projeleri inceledi. CİHAN

Yorumlar