Bakan Avcı: Stantlarda kurşun kalem görmeyi arzuluyorum

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı’nın açılışına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı: Stantlarda kurşun kalem görmeyi arzuluyorum

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı’nın açılışına katıldı. Stantlarda en çok kurşun kalem görmeyi arzuladığını söyleyen Bakan Avcı, "Sektörün ekonomi ve istihdama katkısı bakımından anlamlı bir seviyeye gelmiş olması şüphesiz çok önemli." dedi.

CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı açıldı. Sektör temsilcileri de hazır bulunduğu açılışı Bakan Avcı yaptı. Burada bir konuşma yapan Avcı, kaleme ve kağıda düşkün birisi olarak söz konusu fuarın kendisini çok ilgilendirdiğini söyledi. Avcı, boynu bükük kaldığına inandığı kurşun kalemleri stantlarda görmeyi arzuladığını da sözlerine ekledi.

Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kırtasiye ve ofis malzemelerinin sektörel büyüklüğü, ekonomi ve istihdama katkı bakımından anlamlı bir seviyeye gelmiş olması şüphesiz çok önemli. Kırtasiye ve ofis malzemelerinin ülkemizde üretilmesi ve ihraç edilmesi elbette kayda değer. Bu alandaki ürünler hem milli eğitim bakanı olarak hem de kişisel olarak beni çok yakından ilgilendiriyor. Fuardaki ürünlerin önemli bir bölümü aynı zamanda birer eğitim-öğretim aracı. Ben bir okuryazar olarak kalem ve deftere sizler gibi meftunum.”

Eğitim öğretimde teknolojik ürünlerin önemli bir mesafe kat ettiğini ancak buna rağmen kırtasiye ürünlerine hala ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Avcı, “Özellikle dijital teknoloji eğitim-öğretim sahasında yer aldı. Eğitim teknolojileri diye bir alan bile açıldı. Okullarımızda da bu alanda elimizden geleni yapıyoruz. Ama öğretimin öncelikle kağıt kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zemininde gerçekleştiğine inanıyoruz. Kırtasiye ve ofis malzemesi üreticilerinin burada sergileyeceği ürünlerin temelde kalem ve kağıdın hitap ettiği ihtiyaçları karşılayacağı düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, açılış kurdelesini kestikten sonra beraberindekilerle stantları gezdi.


CİHAN

Yorumlar