Bakan Avcı (fişlemeler için): Kurum içinde inceliyor ve araştırıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili kurumsal olarak hem bakanlık içinde hem dışında hukuki süreçleri takip ettiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı (fişlemeler için): Kurum içinde inceliyor ve araştırıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili kurumsal olarak hem bakanlık içinde hem dışında hukuki süreçleri takip ettiklerini açıkladı.

Basına yansıyan bazı iddialar olduğunu belirten Avcı, “Bunların doğru olmadığını, bakanlığımızın böyle bir uygulaması olmadığını, haberde söz konusu edilen dokümanların başlığında kullanılan ibareden görüleceği gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın veya herhangi bir bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışma hiç olmamıştır. Zaten başlıktan başlayarak bunun kurum dışı tırnak içinde düzenleme olduğunu görebiliyoruz. Biz buna rağmen hem kurum içinde kendi açımızdan konuyu inceliyor ve araştırıyoruz hem de o haberde gerek bu tür işlemleri yaptığı iddia edilen arkadaşlarımız hem de bu tür işlemden mağdur olduğu düşünülen arkadaşlarımız kendileri ile ilgili olarak hukuki süreci başlatacaklarını açıkladılar.” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nu ziyaret etti. Avcı, ziyaret kapsamında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. UNESCO Genel Konferansı’nın 6-10 Kasım tarihlerinde düzenlendiğini belirten UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Öcal Oğuz, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, heyet başkanımız olarak bulundu toplantıda. Toplantıda konuşmayı yapan bakanımız, UNESCO’nun Türkiye’ye verdiği değeri anlattı. Konuşmasının başında İngilizce birkaç cümle söyleyen bakanımız konuşmasına Türkçe devam etti. Bakanımızın konuşmasını UNESCO çok değerli buldu. Bakanımız genel direktör ve bazı bakanlarla görüştü.” diye konuştu.

"EN YÜKSEK OYU ALAN TÜRKİYE SEÇİLDİ"

Dünya miras komitesinde ilk defa bütün ülkelerin önüne geçerek en yüksek oyu alan Türkiye’nin seçildiğini belirten Oğuz, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. UNESCO Genel Konferansı'nda 16 günlük sürede binlerce sayfa belge üretildi. Türkçeleştirilerek internet sayfamıza aktarıyoruz bunları. UNESCO, yeni genel direktörü ile açık UNESCO etkinliği düzenliyor. 6 konuya vurgu yapıyor. Bir gezegen bir okyanus, krizlere hazırlık ve reaksiyon, kültürel çeşitlilik, bilgi paylaşımı, insan hakları, barış ve diyalog. 4 komite üyeliğimiz 2015’e kadar devam edecek ve 3 yeni komisyona seçildik. Dünya miras komisyonu seçiminde 121 oyla birinci seçildik. Yürütme kurulu seçimleri de oldu. 10 yıldır bulunmuyoruz. Artık zamanı geldi düşüncesi nedeniyle önümüzdeki dönemde aday olacağız. Önümüzdeki dönemde 6 yer boşalıyor. Değerlendirerek bunlarla ilgili son kararı sizinle vereceğiz.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuşmasına, UNESCO Milli Komisyonu'na ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. 2015 yılında Türkiye inşallah UNESCO yürütme kurulu üyeliği için çalışmalarına şimdiden başladığını belirten Avcı, “Temsilcilerden aldığın izlenim bizim yürütme kurulu üyeliğimiz hak edilmiş olduğunu ve bütün kuruluşlarımızın ahenkli çalışması ile başarabileceğimizi düşünüyorum.” dedi. 2013 yılı Eskişehir için özel bir yıl olduğunu Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildiğini anlatan Avcı, “Türkçe konuşan ülkelerin UNESCO milli komisyonlarını Eskişehir’de topladığınız için de teşekkür ediyorum. Özellikle Türkçe konuşan ülkeler bizim bu girişimlerimizden duydukları hoşnutluğu açıkça ifade ettiler. UNESCO milli komisyonu çok güzel başarılara imza attı ama yaptıklarımızı önce kendi çevremize ve başkalarına anlatmada alçak gönüllüyüz. Bunların özellikle gençler tarafından bilinmesi ve içselleştirilmesinde büyük fayda var.” açıklamasında bulundu

"DERSHANELERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ TAKVİME UYGUN OLARAK SÜRÜYOR"

Konuşmaların ardından Avcı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Dershanelerle ilgili son durum nedir acaba? Son bir görüşme yapılacak mı? Takvim netleşti mi?” şeklindeki sorusuna Avcı, “Daha önce ilan ettiğimiz takvim yürüyor. Dershanelerle ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapacağımızı söylemiştik, bunu başlatıyoruz. O konudaki çalışmalarımız takvime uygun olarak sürüyor. Bir gelişme veya aksama yok.” cevabını verdi. Başka bir gazetecinin, “Bugün medyaya yansıyan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili haberleri okudunuz mu? Size gelen bir bilgi var mı?” sorusuna ise Avcı, “Haberleri okudum sadece sizin kadar bilgi sahibiyim.” dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ KENDİLERİ İLE İLGİLİ OLARAK HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAK"

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili ne söyleyeceksiniz” şeklindeki soruya ise Avcı, şu cevabı verdi: “Dün bir açıklama yaptı bakanlığımız. Konunun, hem haberde adı geçen kişilerle ilgili hem de kurumumuzla ilgili hukuki boyutları var. Kurumsal olarak hem kendi içimizde hem de dışımızda hukuki süreçlerini takip ediyoruz. Orada bir takım iddialar var. Bunların doğru olmadığını, bakanlığımızın böyle bir uygulaması olmadığını, haberde söz konusu edilen dokümanların başlığında kullanılan ibareden görüleceği gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın veya herhangi bir bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışma hiç olmamıştır. Zaten başlıktan başlayarak bunun kurum dışı tırnak içinde düzenleme olduğunu görebiliyoruz. Biz buna rağmen hem kurum içinde, kendi açımızdan konuyu inceliyor ve araştırıyoruz, hem de o haberde gerek bu tür işlemleri yaptığı iddia edilen arkadaşlarımız hem de bu tür işlemden mağdur olduğu düşünülen arkadaşlarımız kendileri ile ilgili olarak hukuki süreci başlatacaklarını açıkladılar.”

Bir başka gazetecinin, “Bu iddiaların neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz? Bir öngörünüz var mı?” sorusuna Avcı, “Bu olayla ilgili bir takım komplo teorileri gibi görülebilecek şeyler söylemek istemem. Tabi ki bizim de bazı sezilerimiz var. Ama daha önce Antalya’da orta öğretime geçiş konusunda il milli eğitim müdürleri ile yaptığımız toplantıda basın mensuplarına bu yakınlarla milli eğitim bakanlığı ile ilgili pek çok haberler duyacaksınız demiştim, çatısı akmayan okul haberlerinin nasıl aktığını göreceksiniz, birleştirilmiş sınıflarda okuyan çocukların nasıl mağdur olduğuna dair haberlerde ciddi bir artış olacağını göreceksiniz, aynı zamanda dershanelerle okuduğu için Nobel ödülü almış bilim adamları ile ilgili haberlerini beklememiz gerektiğini söylemişti. Bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili haberlerde ciddi artış var bu bize anlamlı geliyor.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar