Bakan Avcı 43 yıl önce eğitim gördüğü okulda karne dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 43 yıl önce okuduğu Eskişehir Anadolu Lisesi’nde öğrencilere karne dağıttı. 43 yıl önce 7 yıl eğitim gördüğü sınıftaki sıraya oturup o günleri öğrencilerle paylaştı. Bakan Avcı'ya okul kütüğündeki...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı 43 yıl önce eğitim gördüğü okulda karne dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 43 yıl önce okuduğu Eskişehir Anadolu Lisesi’nde öğrencilere karne dağıttı. 43 yıl önce 7 yıl eğitim gördüğü sınıftaki sıraya oturup o günleri öğrencilerle paylaştı. Bakan Avcı'ya okul kütüğündeki fotoğrafı hediye edildi, diploma verildi, mezuniyet cübbesi giydirildi. Bakan Avcı, tatil de öğrencilere 'ders çalışmayın, bolca gezin, eğlenin' tavsiyesinde bulundu. Karnesi kötü olan öğrencilere de zayıfları kafaya takmayın” uyarısında bulunan Avcı, “Güzelce dinlenin. Hiçbir şeyi kafaya takmayın. Zayıflar falan varsa hiç kafaya takmayın. Hepsi geçiyor.” dedi.

Bakan Avcı, seçim bölgesi Eskişehir’de merkez ilçe Tepebaşı’ndaki Anadolu Lisesi’ndeki karne dağıtım törenine katıldı. Bakan Avcı, 43 yıl önce eğitim gördüğü okulda ilk önce öğrencilerin kendisini hediye ettiği kravatı taktı. Ardından bazı sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini verdi. Kalem ve not defteri hediye etti. Karne verdiği sınıfta öğrencilerle topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Avcı, bir sınıfta öğrenciler için tahtaya şuan ki hali ile öğrencilik yıllarındaki resminin karikatürünü çizerek, “ O gün başımda iyi saç vardı. Şuan ki gibi değilim.” dedi.

Bakan Avcı, daha sonra eski günlerini yad etti. Avcı, 43 yıl önce 7 yıl eğitim gördüğü sınıftaki sıraya oturup o günleri öğrencilerle paylaştı. Bir hayli duygulanan Avcı, o gün hangi arkadaşının nerede oturduğunu tek tek anlattı. Bakan Avcı, “ 43 yıl önce ben bu sırada oturuyordum. Önümüzde kızlar oturuyordu.” diye konuştu.

"BU OKULDA ETÜT ABİLİĞİ YAPTIM"

Okulda etüt abiliği yaptığını aktaran Bakan Avcı, o günleri şöyle anlattı: "Ben bu okulda etüt abiliği yaptım. Etütlerde üst sınıflar küçük sınıflara abilik yapıyorlardı. 3/A sınıfına abilik yapıyordum. Ben bu okulda yedi sene okudum. Şimdi adeta zaman tüneline girmiş gibi oldum. O günleri hatırladım."

43 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFI HEDİYE HEDİLDİ

Okuldaki zaman kutusuna geleceğe yönelik mesaj yazan Bakan Avcı, bu mesajını zarfın içine sararak kutuya attı. Kilitleyerek anahtarını bir öğrenciye emanet etti. Bakan Avcı’ya, daha sonra o dönemdeki okul kütüğündeki fotoğrafı hediye edilirken temsili diploma verildi, mezuniyet cübbesi giydirildi. Okul birincisi ile mezuniyet kütüğüne birincilik çivisi çakan Bakan Avcı, öğrencilere tatille ilgili nasihatlerde bulundu.

Öğrencilere tatilde ders çalışmamaları tavsiyesinde bulunan Bakan Avcı, şöyle konuştu: şöyle konuştu: "Sağlık içinde güzel güzel dinlenin. Öyle çok ders falan da çalışmayın tatilde. Güzelce dinlenin, güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin. Müzik dinleyin, tarihi yerleri gezin. Ama illa ben okumadan duramam diyorsanız, o zaman Oğuz Atay’ın ‘Bir Bilim Adamının Romanı’ bu yaz tatilinde iyi gider. Şiirden hoşlanmanızı beklerim. Mutlaka bir şairiniz, romancınız, hikayeciniz olsun. Sait Faik’in bu yaz tatilinde külliyatı okunabilir. Ama dediğim gibi siz yine de keyfinize bakın. Bu tatili güzelce geçirin ve dinlenin.”

"ZAYIFLARI KAFAYA TAKMAYIN, HEPSİ GEÇER"

Karnesi kötü olan öğrencilere de seslenen Bakan Avcı, zayıfları kafaya takmayın uyarısında bulundu. Avcı, “ Bu tatili güzelce geçirin ve dinlenin. Hiçbir şeyi kafaya takmayın. Zayıflar falan varsa hiç kafaya takmayın. Hepsi geçiyor. Güzel güzel dinlenin.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar