Bakan Ala’ya uyuşturucu bağımlılığının artışı ile ilgili soru önergesi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için uyuşturucu bağımlılığının artışı ile ilgili 10 maddelik yazılı soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala’ya uyuşturucu bağımlılığının artışı ile ilgili soru önergesi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için uyuşturucu bağımlılığının artışı ile ilgili 10 maddelik yazılı soru önergesi verdi. Her geçen gün uyuşturucu bağımlılığının arttığını anımsatan BDP’li vekil, uyuşturucunun nereden ve kim aracılığı ile temin edildiğini de sordu.

Milletvekili Ayhan, Bakan Ala’nın cevaplamasını istediği 10 soru şöyle: "Bu maddeler nereden temin edilmektedir? Bu maddelerin satışına kimler aracılık etmektedir? Satış yapanlar hakkında ne tür yasal işlemler yapılmaktadır? 4- 18 yaş altı ve yetişkinlerde Şanlıurfa ilimizde kullanım oranı nedir? Madde bağımlılığı daha çok hangi sosyo-kültürel kesimde yaygınlık göstermektedir? Kullananların ekonomik durumları nasıldır? AMATEM'i Şanlıurfa ilimizde kurma gündeminizde var mıdır? Madde bağımlısı şahıslar tedavi amaçlı nerelere gönderilmektedirler? Madde bağımlılığının önüne geçmek için hükümet şimdiye kadar ne tür tedbirler almıştır? Madde bağımlılığıyla mücadelede başka ne tür caydırıcı tedbirler almayı planlamaktasınız? Madde bağımlısı kişilere her hangi bir psikolojik destek veren ve aileleri bu hususta bilinçlendiren bir çalışma mevcut mudur?" CİHAN

Yorumlar