Bakan Ala'ya 'Sahte Kabataş görüntüleri' iddialarını sordu

'AKP'nin sahte Kabataş görüntülerini kamuoyuna servis etme hazırlığında olduğu iddiası doğru mudur?'

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala'ya 'Sahte Kabataş görüntüleri' iddialarını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Kabataş'ta Saldırı" iddialarının doğru olmadığının ortaya çıkmasından sonra, AKP'nin sahte Kabataş görüntülerini kamuoyuna servis etme hazırlığında olduğu iddiası doğru mudur?" diye sordu. 

Tanrıkulu'nun Bakan Ala'ya yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle; 

"Bahçelievler Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkanı Adayı Osman Develioğlu, 28 Şubat 2014 tarihinde basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve "Ben inanıyorum ki oradaki gençler içinden mutlak ve mutlak birilerinin bir kayıt yaptığına inanıyorum. Burada bilgi sahibi olan ya da en azından bir çekim yapan, izan, irfan, insaf sahibi birileri elbette çıkacaktır. Bu işe katılmış pişmanlık duyan ve bununla ilgili bizi bilgilendirecek ilk kişiyle ilgili biz aile olarak şikayetçi olmayacağız"

Bu bağlamda;

1-Bahçelievler Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkanı Adayı Osman Develioğlu'nun yaklaşık 8 ay sonra "Oradaki gençler içinden mutlak ve mutlak birilerinin bir kayıt yaptığına inanıyorum" ifadesini kullanmasının sebebi nedir?

2-'Kabataş'ta Saldırı' iddialarının doğru olmadığının ortaya çıkmasından sonra, AKP'nin sahte Kabataş görüntülerini kamuoyuna servis etme hazırlığında olduğu iddiası doğru mudur?

3-Kurgulanmış sahte video görüntüleri ile AKP'nin, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi yeni bir “mağduriyet alanıö oluşturma planının olduğu iddiası doğru mudur?

4-Mobese kameralarında ortaya çıkan görüntülerden sonra sahte kurgulu video görüntülerinin sanki gerçek görüntülermiş gibi kamuoyuna sunularak yeni bir algı oluşturulacağı iddiası doğru mudur?"

Yorumlar