Bakan Ala: İsrail'e doğru dürüst bir tepki gösterilmeli

Bir dizi temasta bulunmak üzere dün hava yolu ile Erzincan’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ziyaretinin ikinci gününde cuma namazı sonrası Terzibaba Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine, İsrail’in Filistin’e...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala: İsrail'e doğru dürüst bir tepki gösterilmeli

Bir dizi temasta bulunmak üzere dün hava yolu ile Erzincan’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ziyaretinin ikinci gününde cuma namazı sonrası Terzibaba Türbesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı kara harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ala, bütün İslam dünyasını buna doğru dürüst bir tepkiye çağırdığını söyledi.

Bakan Ala, “Bunu şiddetle kınıyorum. Nefretle reddediyorum. Bütün İslam dünyasını doğru dürüst bir tepkiye çağırıyorum. Bütün insanlığı aslında bu zulmü durdurmaya çağırıyorum. Tüm insanlığın bu çağda gözü önünde böyle bir vahşet tahammül edilebilir bir durum değildir. Bunun derhal durdurulması lazım. Birleşmiş Milletler'in, bütün uluslararası kuruluşların, İslam teşkilatının hepsinin faaliyete geçmesi lazım ve bunların girişiminde de Türkiye bulunacaktır. Bu zulüm durdurulmalıdır. Ramazan ayında, milletin, insanlığın, insanların gözünün içine baka baka bu kadar ağır bir saldırının gerçekleştiriliyor olması insanlık için bir utançtır. Ümit ediyorum kısa zamanda Gazzeli kardeşlerimiz Filistinli kardeşlerimiz bu zulümden kurtulur. Bizim Gazze konusundaki, Filistin konusundaki tavrımız çok açık, nettir. Herkesin de bu açık ve net tavrı koyması gerekir. Bu çağa yakışmayan, insanlığa yakışmayan, insanlığın hiçbir çağına yakışmayan bir durumdur. Bunun kimseye de bir faydası yoktur.” diye konuştu. İçişleri Bakan Efkan Ala, daha sonra hava yolu ile Elazığ’a geçti.

CİHAN

Yorumlar