Bakan Ala'dan Amedspor açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da Amedspor yöneticilerine düzenlenen saldırı için, "Birkaç kendini bilmez saldırıda bulundu. İncelemede bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala'dan Amedspor açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala 1 Mayıs öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ala'nın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle:  Spor şiir gibidir. Bir harflik, bir hecelik sapma bile ahengi bozar. Futbol 11 heceli şiir olarak okunmalıdır. Spor yapmak şiir okumak gibidir, hiç hatayı kaldırmaz. Vatandaşlarımız oraya mücadele seyretmek için gidiyorlar. Hakemler bu müsabakayı yönetmek için oradalar. Bunlar elbette kabul edilemez. Şiddetle reddediyoruz. Trabzon'a dışarıdan 500'ün üzerine güvenlik gücü göndermiştik. Çeşitli zamanlarda bazı büyük müsabakalarda, derbi maçlarında gönderiyoruz. Ankara'da ise bir kısmı seyircisizdi. Amedspor'un seyircileri daha önceki değerlendirmeye istinaden seyircisiz oynamaya karar verilmişti. Bazı kendini bilmezler protokol tribünlerinde yakışıksız harekette bulundu, saldırı düzenlediler. Onları inceliyoruz.    KİLİS'TE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERİ İLERİKİ GÜNLERDE GÖZLEMLEYECEKSİNİZ   Dün çok kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptık. Sayın Başbakanımızın başkanlığında, Genelkurmay Başkanımız, ilgili bakanlarımız. Bu konuda alınacak sosyal, askeri ve güvenlik tedbirlerini konuştuk. Kilis tam sınırda. Biz de ülkemize yönelik şu ana kadar hangi şekilde bir saldırı olursa uluslararası hukuk çerçevesinde ve angajman kuralları çerçevesinde derhal verilmiştir. Bundan sonra da bu kararlılık devam ettirelecektir. Kilis'teki vatandaşlarımız bu sorunu daha fazla yaşamaması için hangi tedbirler gözden geçirilecek, ek tedbirler alınacağını yaptığımız toplantıda kararlaştırdık. Bunların bazıları yapıldıktan sonra, alındıktan sonra farkedilecek tedbirlerdir. Orada da size iş düşüyor. Siz o hareketliliği göreceksiniz ve haberleştireceksiniz.    1 MAYIS'IN BAYRAM HAVASINDA GEÇMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ   Bu sene böyle bir ısrar yok. Bir talep vardı, yapılan değerlendirmeler, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bizim ve sendikaların hassasiyeti değerlendirildi. Sendikalarımız çeşitli illerde, STK'lar çeşitli illerde daha önce mevzuatımıza göre belirlenen alanlarda 1 Mayıs'ı kutlama kararı aldılar. Herhangi bir sorun gözükmüyor. İstanbul'da da bir sorun gözükmüyor. Daha önceki yıllarda elde edilen tecrübeler bize bunu gösterdi; işçilerimiz, çalışanlarımız kendilerinin istediği biçimde, kendi istekleriyle biraz da bayram havası olarak kutlamak istiyorlar. Biz de valilere verdiğimiz talimatlarla en güzel şekilde kutlanması için her türlü tedbirlerin alınmasını istedik.

Yorumlar

İnsanlık amed sporda Amed taraftarları olsa hemen ceza evine koyardınız yazıklar olsun çapulcular ve alçak ırkçılar serbest