Bakan Ala: Bayrak konusunda hiçbir müsamahamız olamaz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Antalya’da yaşanan bayrak indirme girişimine değinerek, “Bayrak konusunda hiçbir müsamahamız olamaz. Bizim 77 milyonun ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. O bakımdan gerekçeden bağımsız...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala: Bayrak konusunda hiçbir müsamahamız olamaz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Antalya’da yaşanan bayrak indirme girişimine değinerek, “Bayrak konusunda hiçbir müsamahamız olamaz. Bizim 77 milyonun ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. O bakımdan gerekçeden bağımsız olarak kimse o bayrağa el uzatamaz. Uzattığı zaman neler olduğunu görüyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Belediyesi ziyaretinin ardından gündeme ilişkin olarak basın mensupları tarafından sorulan soruları yanıtladı. Efkan Ala, uyuşturucu madde bonzai ile ilgili yürütülen çalışmalar, Filistin’deki İsrail saldırıları, Türkiye’nin ‘ensar’ olma özelliği ve Antalya’da yaşanan bayrak indirme girişimi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu tacirlerine yönelik özellikle bonzai maddesi üzerinde ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bir Bakanlar Kurulu kararı yayınladık. Bunu ihbar edene ve mücadelede katkıda bulunan vatandaşlarımıza güvenlik birimlerine, daha doğrusu güvenlik birimlerine olan ikramiyeleri artırdık. Arkadaşlarımıza çağrım da şudur; biz bu konuyu son derece ciddiye aldık ve birkaç hafta önce bütün emniyet teşkilatına konu ile ilgili son derece ciddi bir talimat gönderdik. Bundan sonra da diğer bakanlıklarımızı ilgilendiren hususlarla ilgili olarak tekrar bir arada çalışma yapmamız gerektiğini düşünerek toplantı yaptık. Bazı ciddi kararlar aldık. Bu kararları uygulamaya koyacağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Bu konuda vatandaşımızın, çocuklarımızın geleceği ile oynayanlara göz açtırmayacağız. Gereğini son derece ciddi ve katı bir şekilde yapacağız.” dedi.

"YAŞANAN OLAYLAR BİR İNSANLIK DRAMI"

Filistin’de yaşanan olaylar ile ilgili durumu değerlendiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaşanan olayın insanlık için bir dram olduğunu belirterek, “Filistin'deki dünyanın gözü önünde olan bir hadisedir. İnsanlık için bir dramdır. Bu kabul edilemez, bu saldırılar. Orada çocuklar öldürülüyor Ramazan ayında bütün İslam dünyasının ortasında olan hadise, insanlığın gözü önünde olan hadise. Bu konuda biz sessiz kalamayız. Dünya da olmamalıdır ve derhal bu saldırılar durdurulmalıdır. İki devletli bir çözüm herkes tarafından dillendiriliyor. O zaman iki devletli bir çözüm getirilmeli gündeme ve bu mesele çözülmelidir. Her böyle Ramazan döneminde problemli ya da İslam dünyasının biraz kendisini toparlamaya başladığı dönemde, bu tür saldırılar insanlığın vicdanını yaralamaktadır. Derhal durdurulmalıdır. Buradan çağrımız, derhal durdurulmalı. Çözüm masada, çözüm iki devletli bir sistemde aranmalıdır.” diye konuştu.

Ayrıca, Türkiye'de bulunan Suriyelilerin Türkiye’nin misafiri olduğunu söyleyen Bakan Ala, şunları ifade etti: “Bizim İslam tarihimiz yeryüzünün insanlık tarihinin yardımlaşma konusunda ensar muhacir yardımlaşması konusunda en güzel örneğini vermiştir. Biz inancımızın gereği zor durumda olan komşumuzsa komşumuza, misafirimizse misafirimize yardımların en güzeli ile davranırız. Bu bakımdan Türkiye'de de misafirlerimiz de vardır. Evet bazı sorunlar oluyor. O sorunları biz devlet olarak takip ediyoruz. Gerekli çözümleri üretiyoruz. Ama komşumuza, misafirimize misafir gibi davranma geleneğimizi hep sürdüreceğiz. Sürdürmeliyiz. Bu konuda provokasyonlara, bir takım odakların Türkiye'de büyük bir problem varmış gibi gösterme arayışlarına zinhar katkıda bulunacak davranışlar içerisinde bulunmamalıyız. Suriye’den 1 milyon 150 binden aşkın misafirimiz var ve biz bunlara milyarlarca lira yardım yapıyoruz. Bu sorunun çözümüne ilişkin tavrımızda Türkiye olarak bellidir.”

Son olarak önceki gün Antalya’da yaşanan bayrak indirme girişimi hakkında açıklama yapan Bakan Ala, “Bayrak konusunda hiçbir müsamahamız olamaz. Bizim 77 milyonun ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. O bakımdan gerekçeden bağımsız olarak kimse o bayrağa el uzatamaz. Uzattığı zaman neler olduğunu görüyoruz. Onun için biz devlet olarak güvenlik birimleri olarak gerekeni yaparız. Ama gönül arzu ederdi ki detaylarını bilmiyorum. Zaten yaralı. Hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını bilmiyorum ama serbest bırakılmamalı. Bu tür suçların cezaları anında adli yargımız tarafından verilmelidir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar