BAKA’dan üniversitelilere girişimcilik konferansı verildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senirkent Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine girişimcilik konferansı verdi.

Google Haberlere Abone ol
BAKA’dan üniversitelilere girişimcilik konferansı verildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senirkent Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine girişimcilik konferansı verdi.

Isparta’nın Senirkent İlçesi’nde SDÜ’ye bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrenciler ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin biraraya geldi. Tuncay Engin, ‘Girişimcilik Konfrensı’nı teknik ile iktisadi ve idari bilimler ana programlarındaki bölümlerde eğitim gören öğrencilerin doldurduğu MYO Konferans Salonu’nda verdi. Çok sayıdaki öğrenci ile Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın, MYO Müdür Yardımcısı Erdal Eke ve öğretim görevlilerinin de dinleyici olarak katıldığı konferansında Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA’nın bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan kurum olduğunu, ihracatın, istihdamın ve yatırımların artırılmasına katkı sağlamak, bölgenin tanınırlığını yurtiçi ve yurtdışında artırmak gibi önemli görevleri olduğunu anlattı.

Isparta, Antalya ve Burdur’un kalkınma ajansı BAKA’nın yeni ve gelecekte çok büyük katkılar sağlayabilecek önemli kurum olduğunu belirten Genel Sekreter Engin, “Dinamik yapısı var, çalışanları çok iyi yetişmiş. Özerk yapıda Kalkınma Bakanlığı’na dolaylı olarak bağlı. Üniversiteler gibi kendi kararlarını alıyor. Tüzel kişiliği olan bir yerinden yönetim kuruluşu. Ajans Merkezi Isparta’da, Antalya ve Burdur’da yatırım destek ofisleri var” dedi.

Kalkınma ajansının birçok kurumdan farklı olmasının nedeninin yönetim kurulundan oluşan yapısı olduğunu belirten Tuncay Engin, yönetim kurulunun da Antalya, Burdur ve Isparta’nın valileri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları, il genel meclisi başkanlarından oluştuğunu söyledi.

Genel Sekreterliğin icrai görevin yürütüldüğü bölüm olduğunu belirten Engin, “Yani yönetim kurulunda devleti ve hükümeti temsil eden valiler var. İş dünyasını temsil eden ticaret ve sanayi odası başkanları, halkı temsil eden belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları var. Kurumsal yapı güçlü. Dolayısıyla etki alanı da oldukça fazla. BAKA, çalışmalarını katılımcı bir anlayışla valilikler, üniversiteler, belediyeler, ticaret odaları, işadamları dernekleri ile yürütmektedir” diye konuştu.

Üniversitelilere başarılı olmaları için okul bitmeden yapmayı düşündükleri meslekleriyle ilgili donanımlarını artırmaları, yabancı dil ve meslekle ilgili kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan BAKA Genel Sekreteri Engin, mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı yaşamamaları için bunlara dikkat etmelerinin önemini vurguladı. BAKA’nın büyük önem verdiği girişimciler için KOSGEB ve üniversitelerle işbirliğinde girişimcilik eğitimleri verdiğini, talep olması halinde Senirkent’te de eğitim verilebileceğini belirten Engin, öğrencilere başarılı iş hayatı için tavsiyelerde bulundu. Tanıtım ve organizasyonu iyi kurmanın, kalite standardını korumanın, Ar-Ge ve inovasyonun iş hayatında başarıdaki etkisini vurgulayan BAKA Genel Sekreteri Engin, e-ticaretin, tasarımın, markalaşmanın ve standardın önemine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar