BAKA bu yıl 20 milyon liralık proje desteklemesi verecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bölgenin girişimci işadamlarının, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Avrupa Birliği Bakanlığı'na istenen seviyede proje sunamadığı için desteklemelerden faydalanamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BAKA bu yıl 20 milyon liralık proje desteklemesi verecek

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bölgenin girişimci işadamlarının, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Avrupa Birliği Bakanlığı'na istenen seviyede proje sunamadığı için desteklemelerden faydalanamadığını söyledi. BAKA'nın proje sunumuna bağlı 14 milyon lira destekleme yaptığını, bu sene ise 20 milyon liraya çıkaracağını kaydetti.

Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, şubat ayı olağan toplantısını MATSO’da yaptı. Toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı ve Manavgat Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Tanır ile komite üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Boztaş, geleceğin genç girişimlerin omuzlarında şekilleneceğini, İcra Komitesi üyelerinin bölgedeki iş dünyasının yöneticileri olacağını söyledi. Antalya ve bölgenin proje üreterek desteklerden faydalanma konusunda zayıf kaldığını vurgulayan Boztaş, "BAKA ve Avrupa Birliği Bakanlığı, hazırlanan projelere destekler veriyor. Destekler konusunda bölgemizden çok az sayıda projeyle başvuru gerçekleşiyor. Bu nedenle desteklerden de yararlanamıyoruz. Proje üreterek desteklerden faydalanmak gerekiyor." dedi. Desteklemelerle ilgili 20 Şubat 2014'te bir seminer düzenleyeceklerini duyurarak, "Geçtiğimiz yıl BAKA tarafından 14 milyon lira destek gerçekleştirildi. 2014 yılında ise 20 milyon lira destek verilecek. Bölgemizdeki girişimcilerin proje üreterek bundan faydalanması için bu tür seminler düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ise bütün illerde olduğu gibi Antalya’da da yapılandıklarını, bu süre zarfında çeşitli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Hedeflerinin Antalya’da genç girişimci sayısını arttırmak olduğunu belirter Kepez, "Ülkemizde yüzde 10 civarında olan girişimci oranının, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 20 civarına çıkması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi. Nisanda ATSO'da bir organizasyon yapacaklarını, üç gün sürecek organizasyonda muhasebe, finans, pazarlama ve e–ticaret başta olmak üzere bir işletmenin bütün ihtiyaçları konusunda eğitim verileceğini belirtti. Emrah Kepez, organizasyona Antalya, Isparta ve Burdur'daki gençleri de davet edeceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar