BAKA, bu sene 20 milyon lira proje desteğinde bulunacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) bu sene içinde toplamda 20 milyon lira proje desteğinde bulunacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
BAKA, bu sene 20 milyon lira proje desteğinde bulunacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) bu sene içinde toplamda 20 milyon lira proje desteğinde bulunacağını bildirdi. Başkan Boztaş, MATSO'da yaptığı açıklamada BAKA'nın proje başvurularının 90 gün süreceğini söyledi. BAKA'nın proje başvurularına 30 Aralık 2013 tarihinden almaya başkadığını belirten Boztaş, programa son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 19, kar amacı güden kurumlar için 20 Mart olarak belirlediğini kaydetti.
MATSO olarak proje desteklemelerine özel önem verdiklerini belirten Boztaş, "Proje başvuruları BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanı sıra Antalya ve Burdur'daki 'Yatırım Destek Ofisleri'ne de yapılabilecektir. Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak olan 2014 Mali Destek Programı; 'Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma' ve 'Alternatif Turizmin Geliştirilmesi' alt başlıklarından oluşuyor. Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon liradır. Kaynağın 2 milyon 500 bin liralık kısmı kar amacı güden işletmelere, 2 milyon 500 bin liralık kısmı ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacak ve asgari tutar destek tutarı 75 bin bin, azami destek tutarı da 400 bin lira olacaktır." dedi.
Boztaş, üyelerine 20 Şubat'ta proje desteklemesi ve hazırlanmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar