Bahşişleri, sahte davulcular topluyor

Çorum'daki Ramazan davulcuları, sahte davulculardan dert yanıyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sahura kalkacak vatandaşları uyandıran davulcular, bugünlerde bahşiş toplayan sahte davulculardan muzdarip olan Ramazan davulcuları suç duyurusunda...

Google Haberlere Abone ol
Bahşişleri, sahte davulcular topluyor

Çorum'daki Ramazan davulcuları, sahte davulculardan dert yanıyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sahura kalkacak vatandaşları uyandıran davulcular, bugünlerde bahşiş toplayan sahte davulculardan muzdarip olan Ramazan davulcuları suç duyurusunda bulundu.

    Belediyeden yapılan açıklamada ''Davul çaldıkları bölgede bahşiş toplamaya giden davulcular, sahte davulcu şoku yaşıyor. Zira, bahşiş için mahalle sakinlerinin kapısını çalan davulculara, mahalle sakinleri bahşiş verdiklerini, ikinci kez bahşiş vermeyeceklerini söylüyor.'' açıklaması yapıldı.

    Sahte davulcuların artması ve bu konuda kendilerine çok sayıda şikayetin gelmesi üzerine bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, korsan davulculuk yapan ve yardım toplayanlara vatandaşların fırsat vermemesi gerektiğini söyledi.

    Belediye olarak çalışma yaptıkları, görevlendirdikleri davulculara kimlik kartı verdiklerini, bu kimlik ve yaka kartları ile davulcuların bahşişlerini toplayabileceklerini dile getiren Candan, ''Getirdiğimiz düzenleme ile Çorum'da davulculara ahenk geldi. Sadece, belediyemizin belirlediği ritimleri çalıyorlar. Ramazan davulcuları belediyemizden herhangi bir ücret almıyor. Hemşehrilerimizin verdiği bahşişlerle bu işi yapıyorlar. Ancak son günlerde ortaya çıkan sahte davulcular, bu arkadaşların emeklerini çalıyor. Hem vatandaşlarımızı hem de davulcuları zor durumda bırakıyorlar. Hemşehrilerimiz bahşiş vermek istedikleri davulcunun kimliğini muhakkak sormalılar. Kimlik gösteremeyen davulculara bahşiş vermesinler.'' dedi.

    SAHTE DAVULCULARA SUÇ DUYURUSU

    Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, davulcuların kendileri adına bahşiş toplayan sahte davulculardan şikayetçi olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    Davulcuların kendilerine gelerek bu durumu bildirdiğini, binaların güvenlik kameralarından bu sahte davulcuları tespit ettiklerini ve suç duyurusunda bulunduklarını kendilerine ilettiklerini dile getiren Turhan Candan, bu tür hadiselere tevessül edenlerin cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar