Bahriyeliler, binlerce mil ötede annelerini unutmadı

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Türk sancağını dünya limanlarında dalgalandırmak için 54 gün önce çıktığı sefer kapsamında Güney Afrika'nın Cape Town şehrine geldi. 4 gemide yaklaşık 700 personeli ile vatan topraklarından binlerce...

Google Haberlere Abone ol
Bahriyeliler, binlerce mil ötede annelerini unutmadı

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Türk sancağını dünya limanlarında dalgalandırmak için 54 gün önce çıktığı sefer kapsamında Güney Afrika'nın Cape Town şehrine geldi. 4 gemide yaklaşık 700 personeli ile vatan topraklarından binlerce kilometre uzakta olan bahriyeliler, Anneler Günü'nde annelerini unutmadı. Uzun süredir eşlerini ve ailelerini görmeyen denizciler, yolladıkları mesajlarla tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Afrika ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 54 gün önce Gölcük’ten yola çıkan Barbaros Türk Deniz Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geldi. 1866 yılında Osmanlı donanmasına ait iki korvetin ziyaretinin arından 148 yıl sonra ilk defa gerçekleşen seferde, Milgem Projesi ürünü milli gemi TCG Heybeliada Korveti (F-511), TCG Gediz Firkateyni (F-495), TCG Oruçreis Firkateyni (F-245) ve TCG Yarbay Kudret Güngör (A-595) lojistik gemileri görev alıyor.

Vatan topraklarından binlerce kilometre uzakta olan bahriyeliler, Anneler Günü’nü buruk bir özlemle karşıladı. TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik Gemisi Komutanı Albay Metin Çulcu, başta kendi annesi olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Çulcu, “Bu gemiye adını veren Şehit Kurmay Yarbay Kudret Güngör’ün annesi Ümran Güngör’ün ellerinden öperek Anneler Günü'nü kutluyorum. Annemin, kayın validemin ve sevgili eşimin Anneler Günü'nü ve evlilik yıl dönümümüzü kutluyorum.” dedi.

TCG Heybeliada gemisi motor bakım eri Hasan Yalçın, askerliğinin büyük bir bölümünün bu seyirde geçmiş olacağını belirtti. Yalçın, “Gerçekten büyük bir şans ve mutluluk benim için. İlk defa bir milli gemi ile bu seyire çıkıyoruz ve bu kadar çok ülke görüyoruz. Askerler içinde de şanslı olduğumu düşünüyorum. İlk defa annemden bu kadar uzakta olacağım. Annemin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.” diye konuştu.

TCG Oruçreis Hareket Elektronik Subayı Teğmen Aysun Adatepe, “Annemin Anneler Günü'nü kutluyorum. Tüm evladını bekleyen annelerin ve Türkiye’deki ve dünyada annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum.” diye konuştu.

TCG Oruçreis Firkateyni Muhabere Subayı Rumeysa Çubuk, annesinden 60 gündür uzakta olduğunu belirterek, “Hiçbir zaman annemden bu kadar uzak kalmamıştım. Ben de başta annem olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor ve ellerinden öpüyorum.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar