Bahriyeliler 'Afrika’nın bağları' şarkısını çaldı

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra geldiği Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bir resepsiyon verdi. Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri bandonun, 'Ankara’nın bağları' şarkısını Afrika’ya uyarlaması katılımcıların beğenisini topladı....

Google Haberlere Abone ol
Bahriyeliler 'Afrika’nın bağları' şarkısını çaldı

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra geldiği Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bir resepsiyon verdi. Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri bandonun, 'Ankara’nın bağları' şarkısını Afrika’ya uyarlaması katılımcıların beğenisini topladı. Resepsiyona katılanlar 'Afrika’nın bağları' şarkısı ile eğlendi.

Dünya denizlerinde sancak göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla 17 Mart’ta Gölcük’ten ve 18 Mart’ta Çanakkale’den geçerek Afrika yolculuğuna başlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geldi. Milgem Projesi ürünü milli gemi TCG Heybeliada Korveti (F-511), TCG Gediz Firkateyni (F-495), TCG Oruçreis Firkateyni (F-245) ve TCG Yarbay Kudret Güngör (A-595) lojistik gemilerinin görev aldığı sefer kapsamında Cape Town Limanı'na yanaşan gemiler, halkın ziyaretine açıldı. Çok sayıda vatandaş gemileri görmek için limana geldi. Uzman personel tarafından geminin tüm bölümleri gezdirildi. Yapılan çalışma ve faaliyetler Afrika halkı tarafından beğenildi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, akşam ise Cape Town’daki kurum ve kuruluş yetkilileri ile kentte yaşayan Türkler onuruna resepsiyon verdi. Resepsiyona, Güney Afrika Cumhuriyeti Türk Büyükelçisi Kaan Esener, Güney Afrika Askeri Ataşesi Kurmay Albay Hakan Pekkaya, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Barbaros Türk Deniz Görev Birliği Komutanı Kurmay Albay İhsan Bakar ve askeri yetkililer ile Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille katıldı.

Resepsiyonda konuşan Güney Afrika Cumhuriyeti Türk Büyükelçisi Kaan Esener, Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllar sonra yaptığı ikinci ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vesile olmasını diledi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede ise Güney Afrika’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve 148 yıl önce iki geminin Afrika topraklarına geldiğini ve bu ziyaretin de o açıdan öneme sahip olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk yemekleri tadıldı. Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille’e Büyükelçi Esener tarafından döner ikram edildi. Daha sonra Deniz Kuvvetleri personelinin oluşturduğu orkestra, Türk müzikleri seslendirdi. Orkestra, 'Ankara’nın bağları' şarkısını 'Afrika’nın bağları' olarak çaldı. Katılımcılar, 'Afrika'nın bağları' şarkısını beğeni ile karşıladı. Türk ve Güney Afrikalı askerler, şarkı eşliğinde eğlendi. Katılımcılar ellerinde Türk bayrakları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Yorumlar