Bahoz Erdal hakkında 'ABD' iddiası

Bahoz Erdal'ın Suriye'de ABD tarafından başlatılan Menbiç operasyonuna katılmak için bölgeye gitmeye hazırlandığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Bahoz Erdal hakkında 'ABD' iddiası
Suriye'deki muhalif gruplardan Tel Hamis Tugayları'nın öldürdüklerini iddia ettikleri Bahoz Erdal'la ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Öldüğü henüz teyit edilmeyen Bahoz Erdal'ın Türkiye'nin müttefiki olduğunu iddia eden ABD ile birlikte Menbiç'e doğru hareket ettiği belirtiliyor.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye göre Bahoz Erdal, ABD'nin öncülüğündeki Menbiç operasoynunda görev almak için bölgede. Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle: Zaten Bahoz Erdal uzun bir süredir Kandil’de değil, Suriye’de. KCK’nın yönetimindeki 53 kişiden 17’si PYD’nin de yönetiminde. Bunların başında Bahoz Erdal geliyor. Kod adı Bahoz Erdal ama gerçek ismi Fehman Hüseyin olan, bir Suriye vatandaşı. Suriye iç savaşı başladığında PKK’nın Suriye kolunu organize eden isimlerden. Sofi Nurettin ve Mustafa Karasu ile birlikte uzun bir süredir Suriye topraklarında PYD-YPG’nin yapılandırılmasıyla ve Suriye’deki savaşıyla ilgililer.
 
Bahoz Erdal’ın son olarak Menbiç’e yönelik operasyonunun koordinasyonunda görev aldığı söyleniyor. Menbiç operasyonu IŞİD’e karşı Amerikalılarla birlikte yürütülen bir operasyon. Kara birlikleri olarak Demokratik Suriye Güçleri adı altında YGP’nin katıldığı bir operasyon. Amerikan askerlerinin YPG üniforması taktıkları operasyondan söz ediyorum. Satır aralarındaki mesajı kaçırmadığınızı umuyorum. Bahoz Erdal isimli PKK yöneticisinin müttefikimiz Amerika’yla yürütülen Menbiç operasyonunun planlayıcılarından biri olması. Bazı kaynaklar ise Bahoz Erdal’ın şu anda Kobani’nin güneyinde olduğunu söylüyor.
 
PKK İLE MÜCADELEDE LİDER KONSEPTİNE GEÇİŞ
 
Bahoz Erdal ile birlikte önemli bir başka isim daha var: Sofi Nurettin. Bahoz Erdal’a yönelik operasyonun bir benzeri Sofi Nurettin için düzenlenmişti, ama başarılı olmadı. Türkiye geç kalmasına rağmen bir süre önce PKK ile mücadelede, “lider konsepti”ne geçti. Özel birlikler Irak ve Suriye’ye giriş yapmak suretiyle ya da Türkiye’ye yakın gruplar aracılığıyla çeşitli seviyelerdeki lider kadroya yönelik bu tür operasyonları gerçekleştiriyor.

Yorumlar