Bahçıvan: AK Parti Şanlıurfalı aday seçmediği için yeniden aday oldum

Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bahçivan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçıvan: AK Parti Şanlıurfalı aday seçmediği için yeniden aday oldum

Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bahçivan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti. Bahçıvan, yıllar sonra siyasete dönmesini AK Parti'nin adayının Şanlıurfalı olmamasına bağladı.

Şanlıurfa’yı 10 yıl yönetim iki belediye başkanın ziyaretinde Saadet Partisi ŞanlıurfaTeşkilatının yöneticileri de hazır bulundu. Fakıbaba, ziyaretten dolayı Bahçivan’a teşekkür ederek başarılar diledi. Fakıbaba şöyle konuştu;”Sayın başkana ve değerleri arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Kendisi 10 yıl Urfamızın başkanlığını yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyorum. İnşallah ve inanıyorum ki güzel şeyler yapmaya devam edecektir.”Şanlıurfa’nın eski belediye başkanı ve şuan Saadet Partisinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Bahçivan, Fakıbaba’nın şehircilik anlamında çok güzel hizmetler yaptığını dile getirdi.

"Fakıbaba aday olsaydı ben aday olmayacaktım." diyen Bahçivan, ziyareti esnasında bunun gerekçesini söyle açıkladı: "Bunun da sebebi şuydu. Sayın Fakıbaba bu şehrin evladı. Ve bu şehirde 10 yıldır hizmet yapıyordu.10 yıl içerisinde insanlarımızı tanımış hem kültürümüzle iç içe yaşayan biri bu manada böyle bir kardeşimizle yarışta kaybetme şansımın büyük olabileceğini düşündüğüm için onunla yarışa girmekten imtina edeceğimi söylemiştim."

Bahçivan açıklamasının diğer bölümünde ise neden aday olduğunu açıkladı. AK Partinin adayının Şanlıurfalı olmaması kendisini siyasete sürüklediğini aktaran Şanlıurfa Belediyesi Eski başkanı Bahçıvan, "Şunu da söyleyeyim geçenlerde izah etmiştim. Demiştim ki Sayın Fakıbaba, aday olursa ben aday olmam. Sayın Vali Celalettin Güvenç aday olursa ben aday olurum. Bunun da sebebi şuydu. Sayın Fakıbaba bu şehrin evladı. Ve bu şehirde 10 yıldır hizmet yapıyordu.10 yıl içerisinde insanlarımızı tanımış hem kültürümüzle iç içe yaşayan biri bu manada böyle bir kardeşimizle yarışta kaybetme şansımın büyük olabileceğini düşündüğüm için onunla yarışa girmekten imtina edeceğimi söylemiştim. Bu manada sayın Celalettin Güvenç aday oldu. Ben de sözümün sahibi oldum. Dedim ki bir Urfalı değil. Bu manada Urfa’yı tanımayan biri Urfa’yı yönetemez. Bu mantığın gereği olarak Urfalı olarak şehrime sahip çıkmak için aday oldum. Netice nasıl gelişirse saygı duyarım. Hayırlısı olsun diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar