Bahçeli,'nin 'İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıldönümü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde yaşananlara atıfta bulunarak ''Şurası iyi bilinmelidir ki, yozlaşma ve yolsuzlukla temellendirilen ikbal mücadelesini yeni bir istiklal savaşı iddialarıyla kapatmaya çalışanlar en.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli,'nin 'İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıldönümü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde yaşananlara atıfta bulunarak ''Şurası iyi bilinmelidir ki, yozlaşma ve yolsuzlukla temellendirilen ikbal mücadelesini yeni bir istiklal savaşı iddialarıyla kapatmaya çalışanlar en başta İstiklal Marşımızı hazmetme güçlükleri çeken, milli birliğimizden ürken gayri milli siyaset ve zihniyet temsilcileridir.'' dedi.

    Devlet Bahçeli 'İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' münasebetiyle mesaj yayınladı. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşı'nın karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelediğini, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlediğine vurgu yapan Bahçeli, ''Elbette İstiklal Marşımız olağanüstü bir dönemin, acı ve kayıplarla özdeşleşmiş varlık-yokluk mücadelesinin ürünüdür. Son yurdumuzun iç çekişi, zalimlere karşı beslenen öfke, insanımızın gönül yaraları, yapılan fedakarlıklar topluca ele alınmış ve on kıtalık manzum şaheserde özetlenmiştir.'' şeklinde konuştu.

    Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u da anan Devlet Bahçeli, ''Kurtuluş Mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur. Milli şairimiz gerçekten de kaleme aldığı bağımsızlık bildirisini hücrelerinde hissetmiş ve Türk milletinin hissiyatını detaylı şekilde ortaya koymuştur. Merhum Akif İstiklal Marşı’nı milletimize hediye etmiş ve “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek en içten dua ve beklentisini ta o tarihlerde dile getirmiştir.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar