Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu’na ‘Kabataş’ tepkisi

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Cem Vakfı’nın olağan kurulunda vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu’na ‘Kabataş’ tepkisi

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Cem Vakfı’nın olağan kurulunda vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Develioğlu, “Gelininizi dövdüler mi? Şimdi gelip burada konuşuyorsunuz?” şeklindeki tepkiye, “İstanbul’un hiçbir yeri kameralarla izlenmiyor. Başınıza bir olay geldiğinde, hakkınızı ararken ‘kamera kaydı nerede? derlese, hatırlayın lütfen!" cevabını verdi. Bunun üzerine toplantıya katılanlardan bazıları, Develioğlu'na ‘tehdit etme!’ diyerek tepki gösterdi.

Cem Vakfı’nda düzenlenen ‘20. Olağan Kuruluna’ Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Develioğlu, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Develioğlu’nun konuşması sırasında bir kişi ayağa kalkarak, “Gelininizi dövdüler mi efendim? Şimdi gelmiş burada konuşuyorsunuz.” şeklinde tepki gösterdi. Develioğlu ise tepki karşısında, “Siz misafirinize böyle mi davranıyorsunuz? Siz isterseniz ben burayı bırakıp gidebilirim. Ben insandan bahsediyordum, bir beyefendi sözümü kesti. İnsanın önemli bir varlık olduğundan bahsediyordum, bir beyefendi sözümü kesti. Ben bunu hiçbir yerde yaşamadım.” ifadelerini kullandı.

Yeryüzünde bütün insanları eşit kabul ettiklerini ancak soruyu kınadığını aktaran Develioğlu, “Benim kızımın, benim gelinimin başına bir şey gelmiş orada. Neden birileri böyle yok diye ortaya çıkıyor? Biz bütün bir camiayı, bütün bir grubu suçlamadık. Kızım tek başınayken orada başına kaç kişiyse bir şeyler yapmış. Şimdi böyle bir kürsüden ilk defa konuşuyorum. Kalkıp bunu çok kötü bir şekilde ortaya koyabilmek. Bu kadar nezaketsizliği anlamakta güçlük çekiyorum. Yani şunu mu söyledik? Tüm gezi olaylarına katılanlar hepsi böyledir diye benim ağzımdan ne zaman duyuldu. Bir tek şunu söyledim; suçlular bulunsun. Kızım tek başınayken başına bir olay gelmiş, sizin de kızınızın başına gelebilirdi. Ben şunu söylüyorum; hangi insanın hayatı kaç paradır bana bedelini söyleyebilir misiniz? Kimin hayatı kaç ağaçtır? Eşi emsali yoktur, yeryüzünde hepiniz teksiniz.” diye konuştu.

Develioğlu, “Bu hak ihlali de benim uhdemde kalıyor. Ne olacağını artık o günün şartlarında kendim değerlendiririm. Benim yapacak, diyecek bir şeyim yok. İstanbul’un hiçbir yeri kameralarla izlenmiyor. Başınıza bir olay geldiğinde, hakkınızı ararken kamera kaydı nerede? derlese hatırlayın lütfen.” dedi. Bunun üzerine ise vatandaşlar, “Tehdit etme” diyerek Develioğlu’na tepki gösterdi. Daha sonra Develioğlu, salonu terk etti.



CİHAN

Yorumlar