Bahçeli: Yüzde 51 ile geldin, 51 ile de gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51 ile iktidar olduğunu, kendine çeki düzen vermezse yüzde 51 ile gideceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yüzde 51 ile geldin, 51 ile de gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51 ile iktidar olduğunu, kendine çeki düzen vermezse yüzde 51 ile gideceğini söyledi. Bahçeli, "Yüzde 51 ile geldiğini söylüyorsun, şimdi bu oylamada 51’in altına doğru çekileceksin. Yani yüzde 51 ile geldin, 51 ile gideceksin demektir. Veya Mehter Marşı ile geldin İzmir Marşı ile Abbas yolcu demektir." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, seçim gezileri kapsamında geldiği Yozgat'ta, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklenen Bahçeli, Başbakan'ın emriyle oluşturulan havuzdaki paralarla medya organlarının satın alındığını söyledi. 17 Aralık operasyonlarında, bakan çocuklarının evlerinin yatak odalarından para sayma makineleri çıktığını hatırlatan Bahçeli, partililerden, operasyonların simgesi haline gelen ayakkabı kutularının üzerine gitmesini istedi.

Gazete manşetleri üzerinden sunulan haberlere dikkat çeken Bahçeli, "Bir tane kalkıyor, bir gazete şimdi manşetlerini görüyorsunuz, Sabah veya ATV denen televizyon ve gazetelere bakıyorsunuz, onu satın aldırmak için bir havuz oluşturuyorlar. Bu havuza Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle salma gönderiyorlar. Siz 100 milyon dolar, siz 100 milyon dolar. Öbürü diyor ki 'siz bu 100 milyon doları ödediniz mi?' Evet. 'Ben de 150 milyon doları ödeyim de yakın tarihteki bir ihale var, onu da bana versinler.' Televizyonlarda bunların konuşmaları, internette yayıldıkça ayrıca da Türk milletine hakaret ediyorlar. Bunlar Türkiye'nin güya değerli iş adamlarıymış. Sayın Başbakan, bu konular ortaya geldiği zaman ifade ediyor. Diyor ki 'Bunlar değerli iş adamlarıdır, bunlar havuza girmekle ıslanmazlar' diyor. Sayın Başbakan, havuza 630 milyon dolar korsalar, bu havuza giren adam ıslanır mı? Yani 630 milyon dolar havuza koyduğunuz zaman koyun yününden yapılmış döşek gibi olur orası. Adam orada ıslanır mı? Ama gerçekten bir gün ıslanacak. O zaman göreceksiniz. Bunlar geceleri yetimin, öksüzün, kimsesizin hakkını yedikleri için her gece kabus görecek, her gece haramın üzerine yatacak." diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir yoldan çıkmış güç delisi haline gelmiş, 'yasamaya, yürütmeye yargıya, medyaya hakimim, ben varım, ben varım, ben tek adamım' diye diye felakete giden bir şahsı hala Meclis'teki grup toplantısında alkışlayarak siz Recep Tayyip Erdoğan'a iyilik yapmış mı oluyorsunuz. Yoksa onu daha da çıldırtıp, daha da bencilleştirip, daha da diktatöryaya sürükleyecek bir tahriki mi yapıyorsunuz? Sayın milletvekilleri ne yapıyorsunuz? Bunu engellemeye çalışanlara 'tuzluk' deniyorsa, yarın size ne diyecek acaba?"

"DEMOKRASİ DIŞINDA BİR ÇÖZÜMÜ DÜŞÜNMEMEK GEREKİR"

Demokrasi dışında bir çözümü düşünmemek gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Öyleyse sandığa gitmeliyiz. Sandıkta da bir işaret koymalıyız. Bu işaret, 'Recep Tayyip Erdoğan Bey, bugüne kadar söylenenlerden anlamıyorsun, 51 ile geldiğini söylüyorsun şimdi bu oylamada 51’in altına doğru çekileceksin ve kendi kendine çeki düzen vereceksin. Vermezsen sonun felaket olacaksın, yani 51 ile geldin 51 ile de gideceksin' demektir. Veya 'Mehter Marşı ile geldin İzmir marşı ile Abbas yolcu' demektir." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar