Bahçeli: Yavaş yavaş diktatörlüğe yol aralanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hükümete ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yavaş yavaş diktatörlüğe yol aralanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hükümete ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Türkiye'de bir savcı, bir hakim kıyımı ve emniyet güçlerinden 8 bin kişinin dağıtılması ve yerlerinin değiştirilmesi, arkasından da 28 tane valinin yerlerinin değiştirilmesi ile yavaş yavaş otoritede diktatörlüğe giden bir yol aralanıyor." diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli, Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslendi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının Türkiye'nin siyasi tarihi ve AK Parti açısından kara bir gün olduğunu ve 17 Aralık'ın AK Parti'nin yüz karası olduğunu ifade etti. Devlet Bahçeli şöyle konuştu: "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvettir. Siyasi tarihimize geçişi '17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet büyük operasyonu' olarak nitelendirilecektir. Bundan AK Parti yöneticilerinin kurtuluşu kalmamıştır. Ne kadar saklamaya çalışırlarsa çalışsınlar, ne kadar üzerini örtmeye çalışırlarsa çalışsınlar bunu saklayamayacaklar ve üzerini örtemeyeceklerdir. Çünkü bu konu halkın duyarlılığına emanet edilmiş, halkın hafızasına çizilmişse ondan kurtuluş yok. Allah’tan korkmaz adamlar 44 milyonun yoksulluk içinde olduğu dönemde 100 milyon doları nasıl havuzun içine atıyorsunuz?"

Türkiye’nin siyasi seviyesinin gittikçe aşağıya düştüğünü aktaran Bahçeli, "Milletle alay ediliyor. Milli irade ile güç toplayanlar milli iradeye aklınca şaka yapıyorlar." dedi.

Otorite'de yavaş yavaş diktatörlüğe giden bir yol aralandığını vurgulayan Bahçeli, "Yasama, Recep Tayyip Erdoğan’ın etkisinde, yürütme tabiatıyla Recep Tayyip Erdoğan. Medya, 'alo' yöntemleri ile kendisine bağlanmış. Kala kala bir yargı kalmış, yargıyı da kuşatmış. HSYK’yı kurmuş, sonra Silivri’den başlayan bir balyoz davasına kadar bir fırtına zulüm uygulamış. Kendisine döndüğü anda da HSYK'yı yeniden değiştiriyor, Adalet Bakanlığı’na tam yetki veriyor. Bir savcı, bir hakim kıyımı, emniyet güçlerinden 8 bin kişinin dağıtılması ve yerlerinin değiştirilmesi, arkasından da 28 tane valinin yerlerinin değiştirilmesi ile yavaş yavaş otoritede diktatörlüğe giden bir yol aralanıyor Türkiye’de. Bu kuvvetler ayrılığının üçünün yanında dördüncüsü olan medyayı da yanına alınca bu güç ve güç alanı oluşturma ihtirası insanları yoldan çıkarıyor. Güç, akılla birlikte olursa anlam kazanır. Akılsız güç felakete götürür. Bugün Türkiye’de akılsız güç kullanımı var. Her yerde Recep Tayyip Erdoğan var." şeklinde konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, konuşmasından sonra partisinin belediye başkan adayını tanıttıktan sonra Çorlu'dan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar