Bahçeli: Ya Cumhurbaşkanı tuzağa düşürüldü ya da millet aldatıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İnternet Yasası ile ilgili ya tuzağa düşürüldüğünü veya milletin aldatıldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Ya Cumhurbaşkanı tuzağa düşürüldü ya da millet aldatıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İnternet Yasası ile ilgili ya tuzağa düşürüldüğünü veya milletin aldatıldığını savundu.

Nevşehir’de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bahçeli, Avanos ilçesindeki Altınyazı Oteli'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bahçeli, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Gül’ün bazı maddelerinin yeniden görüşülmesi yönündeki isteği ile imzaladığı yeni İnternet Yasası ile ilgili tuzağa düşürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

Bahçeli şöyle konuştu: "HSYK'nın değişmesine yönelik yasa tasarısı Meclis'te görüşüldüğü sırada MHP bu yasa tasarısının (İnternet Yasası) Meclis'e getirilmesini yanlış görmüştür, bazı maddelerine itirazları olmuştur. Fakat AK Parti'nin sayısal çoğunluğu ile bu yasa çıkmıştır. Bu yasa tartışılırken, Meclis'te Genel Kurul'da kabul edilip kamuoyuna duyurulmuşken Sayın Cumhurbaşkanı, yasanın bazı maddelerinden rahatsızlık duyduğunu ifade etmiştir. Macaristan’a yapılan ziyaret sonrasında bunu tekrar gözden geçireceğini ifade etmiştir. Fakat şimdi Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylamıştır, itirazlarını ortadan kaldırmıştır. Fakat burada muvazaalı bir durum vardır. O da şudur; Sayın Cumhurbaşkanı'nın itiraz edeceği konular üzerinde 'siz bu yasayı onaylayınız biz Meclis Genel Kurulu'nda tekrar değiştirelim' diyerek, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kamuoyuna duyurduğu görüşlerinden vazgeçmemesini ancak yasa değişikliği ile ilgili Genel Kurul'da bazı değişiklikler yapılmak suretiyle de Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki görüşlerinin sanki yerine getiriyorlarmış gibi bir tavır içerisine girilmiştir. Bu siyasi tarihimizde ve Meclis çalışmalarında görülmeyen bir husustur. Ya burada Sayın Cumhurbaşkanı tuzağa düşürülmüştür ya da millet aldatılmıştır. Bu sebepten dolayı, tekrar AK Parti veya hükümet, Sayın Cumhurbaşkanı'nın karşı olduğu maddeleri onaylatıp sonradan Genel Kurul'a getirip burada değiştirmeye yönelik bir oyuna MHP düşmeyecektir, Meclis'e tekrar gelirse geçmiş tavrını aynen devam ettirecektir. Doğrusu da budur. Sayın Cumhurbaşkanı eğer böyle bir oyunun içerisine girmişse paralel devleti, paralel yönetim olarak orada aramak gerekir." dedi.

"BÖYLE BİR OYUNA GEREK YOK"

Cumhurbaşkanı Gül’ün HSYK Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne götürebileceği yönünde bir imada bulunduğunun gözlendiğini ve bu yöndeki düşüncesinin sorulması üzerine de Bahçeli, "O zaman erken konuşmaması gerekir. Yasa tasarısı cumhurbaşkanlığı katına çıktığında, çok yönlü incelenmesi ondan sonra da tasarrufunu nasıl kullanacaksa kullanması lazım. Vatandaşın bir kesimine hoş görünüp iktidarın bir kenarına 'ben de sizin gibi düşünüyorum ama halkın tepkisini de dışarıda tutamam' gibi bir oyuna Türkiye'de gerek yok. Bu ülkeye yazık. TBMM'de Genel Kurul böyle bir karar vermiş ya onaylayacaksın ya da reddedeceksin, onayladıktan sonra Meclis Genel Kurulu'na tekrar gündeme getirerek orada bazı maddelerde değişiklik tasarısı yapılmak üzere yeni bir tasarı göndermek ya milleti aldatmaktır ya Cumhurbaşkanını tuzağa düşürmektir." dedi.

Bahçeli ve kurmayları daha sonra Nevşehir’e geçti.

CİHAN

Yorumlar