Bahçeli: Vatandaş ayakkabı kutusuyla evine giderken şüpheleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye 70 günden bu yana yolsuzlukları tartıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Vatandaş ayakkabı kutusuyla evine giderken şüpheleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye 70 günden bu yana yolsuzlukları tartıştığını söyledi. Bahçeli, "Operasyon başladıktan sonra da vatandaş çocuğuna bir ayakkabı alsa onu ayakkabı kutusuyla evine götürürken şüpheleniyor. Acaba beni de mi yanlış anlıyorlar diye." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin Avcılar seçim iletişim merkezi açılışına katıldı. Açılışa MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar ve MHP Avcılar Belediye Başkan adayı İnci Demirel'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Açılışta konuşan Bahçeli, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sürecine değinerek, "Yolsuzluk ve rüşvet, kara para aklama, altın kaçakçılığı gibi suç unsurlarıyla yapılan bir operasyon sonucu 41 kişi tutuklanmıştır. Bu 41 kişinin içerisinde kimler vardır. Değişik iş adamları vardır. 4 tane Bakan vardır, bunun yanında da İran'dan gelen 29 yaşında bir uşak vardır. Bu İran'dan gelen kişi altın kaçakçılığı, İran ambargosuna karşı kullanılan bir adam ve arkasından da Türkiye'de 4 tane Bakan'ı ve onun çocuklarını avucunun içine almış. Kimisine saat, kimisi ne Dolar, kimisi ne uçak vermek suretiyle istismar ediyor, servetine servet katıyor. Ülkeyi soyup soğana çeviriyor. Bir tane banka genel müdürü var, bankada olması gereken para evinde oluyor. Onu da nereye saklayacağını iyi düşünmüş." dedi.

Toplumda bir ayakkabı kutusu modasının çıktığını anlatan Bahçeli, "AKP'nin içerisinde bir de ayakkabı kutusu üreten insanlar türedi. Bir şey olacağı zaman bir ayakkabı kutusuna hemen hevesleniyorlar. Operasyon başladıktan sonra da vatandaş çocuğuna bir ayakkabı alsa onu ayakkabı kutusuyla evine götürürken şüpheleniyor. Acaba beni de mi yanlış anlıyorlar diye." diye konuştu.

Devlet Bahçeli şunları söyledi; "Türkiye tam yetmiş günden bu yan bunlarla tartışıyor. Bu tartışmaya son vermek lazım. Recep Tayyip Erdoğan Bey basın yoluyla, halk arasına yayılmış yaygın görüşlerle yetmiş günden beri yolsuzluk ve rüşveti ağzına almıyor ama onun karşılığında herkesi kendisine darbe yapan insanlar olarak görüyor, suçluyor. Kendisini iktidardan uzaklaştırmak isteyen iç ve dış odaklardan bahsediyor, paralel devletten bahsediyor, başka bir şeylerden bahsediyor. Peki değerli Başbakan senin partinin adı nedir AK. Niye kendini akla mıyorsun?"

Bahçeli konuşmadan sonra seçim iletişim merkezini ziyaret etti.
CİHAN

Yorumlar