Bahçeli: Türkmeneli’ni korumak adına gerekirse silaha sarılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ta Türkmenlerin can ve mal güvenliğinin emniyet altına alınmasını istedi. Bahçeli, “Gerekirse Türkmeneli’ni savunmak ve korumak adına silah seçeneği de dahil olmak üzere,...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Türkmeneli’ni korumak adına gerekirse silaha sarılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ta Türkmenlerin can ve mal güvenliğinin emniyet altına alınmasını istedi. Bahçeli,

“Gerekirse Türkmeneli’ni savunmak ve korumak adına silah seçeneği de dahil olmak üzere, her alternatif derhal masaya yatırılmalıdır. Oyalanacak vakit, boşa harcanacak zaman kalmamıştır” dedi.

Irak'ın Musul şehrini ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskını değerlendiren Bahçeli, silah seçeneği de dahil olmak üzere her alternatifin derhal masaya yatırılması gerektiğini belirtti. Sosyal medya Twitter’de konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Bahçeli, “Musibet bulutları öbek öbek birikerek üzerimizde toplanmış; huzur güneşimizi, umut ışığımızı, ufuk çizgimizi kapatmıştır. İndirilen bayrağımızın sızısı hepimizi infiale sürüklemişken, şimdi de Türkmeneli işgal ve esaretle boğuşmaktadır. Teröristler Musul’daki diplomatik misyonumuza girerek 49 kişiyi rehin almış ve açıkça Türkiye’ye meydan okumuşlardır. Bu iç yaralayıcı gelişmeleri dikkat ve titizlikle takip ediyor, gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

'SOYDAŞLARIMIZIN MUHATAP KALDIĞI GADDARLIĞA HÜKÜMET HER TÜRLÜ SEÇENEĞİ GÜNDEME ALMALIDIR'

İŞİD’in Türkmeneli’ndeki provokasyonlarını ve Musul Başkonsolosluğuna yönelik mütecaviz eylemini şiddetle kınadığını kaydeden Bahçeli, “Öncelikle IŞİD’in elindeki vatandaşlarımız mutlaka kurtarılmalı, ülkemize intikalleri temin edilmeli, kaygılı bekleyişler sonlandırılmalıdır. Maalesef ki canımız, ciğerimiz, gözbebeğimiz Türkmen kardeşlerimiz terör örgütü IŞİD’in baskı, zulmü ve saldırısı altındadır. Türkmenler varlık ve hayat mücadelesi vermekte, işgalci IŞİD teröristlerine imkanlar nispetinde dayanmakta ve karşı durmaktadır.Yanı başımızda soydaşlarımızın muhatap kaldığı gaddarlığa karşı hükümet her türlü müdahale seçeneğini gündeme almalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

‘OYALANACAK VAKİT, BOŞA HARCANACAK ZAMAN KALMAMIŞTIR’

Uluslararası toplumu harekete geçirilmesi gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, “İŞİD’in ürediği bataklığı kurutmak ve yok etmek için Türkiye her türlü imkân ve kabiliyete sahiptir. Dökülen her Türkmen kanı, alınan her Türkmen canı bizden giden ve kopan bir parçadır. Ortadoğu’daki Türklük kaleleri düşerse, Irak’taki Türklük çağlayanı kurursa buna sebep olanlar kimsenin yüzüne bakamaz, insan içine çıkamaz. Mutlaka ki, Irak’ın toprak bütünlüğü korunmalı, Türkmenlerin can ve mal güvenliği emniyete alınmalıdır. Gerekirse Türkmeneli’ni savunmak ve korumak adına silah seçeneği de dahil olmak üzere, her alternatif derhal masaya yatırılmalıdır. Oyalanacak vakit, boşa harcanacak zaman kalmamıştır.” dedi.

‘ANKARA VE İSTANBUL NE İSE, MUSUL VE KERKÜK ODUR’

Türk milletinin devletinin yanında olduğunu sözlerine ekleyen Bahçeli, “Tüm olumsuzlukları saklı kalmak kaydıyla, cesur ve dirayetli davrandıktan sonra hükümetinin arkasındadır. Bilelim ki, Ankara ve İstanbul neyse; Musul ve Kerkük odur ve Türkmeneli son yurdumuzun manen tamamlayıcısı ve uzvudur.” dedi.

CİHAN

Yorumlar