Bahçeli: Türkiye altın kaçakçılığı üssüne dönmüştür

Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvet sarmalı ile kuşatıldığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yolsuzlukların üstünün örtülemeyeceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Türkiye altın kaçakçılığı üssüne dönmüştür

Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvet sarmalı ile kuşatıldığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yolsuzlukların üstünün örtülemeyeceğini ifade etti. Bahçeli, ülkenin, Rıza Sarraf gibiler eliyle altın kaçakçılığı üssüne döndüğünü vurguladı.

Devlet Bahçeli, dün Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu Erzurum'da halka hitap etti. Erdoğan'ın dünkü mitinginden daha kalabalık olduğu gözlenen MHP mitinginde Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvetlere dikkat çekti. Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede bir talan lobisi kurduğunu ifade eden Bahçeli, "Sayın Erdoğan, bir talan lobisi kurmuş, bir çalan lobisi kurmuş, bir yalan lobisi kurmuştur. Erdoğan, 11 yıldır çalıştığını söylüyor ama haddizatında çalışması çok daha farklı bir sebebe dayanıyor. 'Yeni bir Türkiye kuruyoruz' aldatmacasıyla önce millete yalan söylemeyi programının esası kabul etmiş. Daha sonra talan lobisi kurmuş, ona ilave olarak da bir çalan lobisi oluşturmuş. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'dan kalan eser budur."

17 Aralık 2013 günü bir savcının, yaptığı uzun araştırmalardan sonra kolluk kuvvetlerine talimat vererek bir operasyon başlattığını anlatan Bahçeli şöyle konuştu: "Bu operasyon, yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur. Bu operasyonda 41 kişi tutuklanmıştır. Yolsuzluk ve rüşvete katılanlara baktığımızda bir belediye başkanı ve kardeşi, diğer yanda Halk Bankası genel müdürü, 4 bakan ve çocukları var. Bunlar Türkiye'yi bu yönüyle yolsuzluk ve rüşvet bataklığı içine sokmuşlar. Yolsuzluk ağları tesbit edilmiştir. Zehirli sarmaşık gibi devlet ve toplum bünyesini saran rüşvet çarkı tüm yönleriyle teşhir edilmiştir. Hayali ihracat teşebbüsleri almış başını yürümüştür. Türkiye altın kaçakçılığı üssüne dönmüştür. İmar usulsüzlükleri korkunç boyutlara ulaşmıştır. Arazi vurguncuları vatan topraklarını parsellemiştir."

'Demokratik Açılım' denilerek Türkiye'nin bölünmenin eşiğine getirildiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "PKK siyasallaştırıldı. PKK'nın 2014 yılında özerklik ilan edeceği söylenmektedir. Burada bir tuzağın, bir oyunun, Türkiye'yi felakete götüren bir sahtekarlığın adını tam koymak lazım. 2013 yılı 21 Mart'ta İmralı Adası'na giderek, oradan bir mektup alarak, Diyarbakır'a gelip hain Öcalan'ın mektubu barış mektubu olarak takdim edildi. O metni bir hatırlayın. Merak edenler bir baksın. Şimdi de dün 21 Mart'ta yine bir mektup geldi. İkisini yanyana koyduğunuz vakit, oradan nereye varıldığını görmek lazımdır. İşte değerli vatandaşlarım, Türkiye'ye, bu aziz vatana 2 devlet kurma yolu oradadır. Yani Türkiye'de 2 devlet vardır ama bu Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsızlığının üstünü örten 2 devlet kavramı değildir. Türkiye'yi bölmeye götüren 2 devlettir. Bir yanda Öcalan, bir yanda Recep Tayyip Erdoğan." CİHAN

Yorumlar