Bahçeli: Tapelere montaj diyor rahatsız, meydanlardaki montaja rıza gösteriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İran’dan bir şarlatan uşak gelmiş. 29 yaşında 4 bakanla tanışmış, 4 bakanın çocuğunu avucunun içerisine almış, onlar üzerinden babalarına yolsuzluk ve rüşvet yaptırmak suretiyle Türkiye’yi soyup soğana çeviriyor.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Tapelere montaj diyor rahatsız, meydanlardaki montaja rıza gösteriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İran’dan bir şarlatan uşak gelmiş. 29 yaşında 4 bakanla tanışmış, 4 bakanın çocuğunu avucunun içerisine almış, onlar üzerinden babalarına yolsuzluk ve rüşvet yaptırmak suretiyle Türkiye’yi soyup soğana çeviriyor. Kara para aklıyor. Altın kaçakçılığı yaptırıyor ve İstanbul'da boğazlarda villalarıyla çok lüks bir hayat yaşıyor. Öbür taraftan bu 4 bakan neyin nesi? 4 bakan, ak dediğin partinin hükümetindeki 4 bakan. Sağdan soldan sipariş üzerine gelen bir bakan değil. Bu bakan senin bakanınsa niye gereğini yapamıyorsun?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silifke mitinginde yaptığı konuşmada, "Değerli vatandaşlarım; Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok çalışıyor. Her gün ata uçağına biniyor bir yere gidiyor. Toki orada bir kürsü hazırlamış, taşıma insanlarla halk oraya gelmiş. Başbakan montajdan rahatsız ama meydanlardaki montaja da rıza gösteriyor. Şimdi şurada bir toplantı yapıyoruz bunun neresini montajlayacaksın. Bu halk tamamen Silifke’nin ama sağdan soldan getirdiğinizde bir tarafta birisi bir tarafta birisi onu gösteriyor. Televizyonda uzaktan baksanız diyorsunuz ki bu televizyondan gösterilen ve AKP’nin yaptığı miting, bu miting midir? Bizim burada ilimizde veya ilçemizde böyle bir meydan yok bu ne zaman genişletildi de bu kadar kalabalık toplandı diyor değerli vatandaşlarım. Demek ki bir yerde montaj var da biraz sonra söyleyeceğim yerde montaj var mı yok mu bunu sen anlat. Nedir o? 17 Aralıkta 6.30 ile 7.30 arasında soruşturma yapılıyor. Ama 8.30'da Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir telaşla oğlu Bilal’i arıyor. Diyor ki oğlum evdekileri sıfırla, sağa sola dağıt diyor. O da şöyle yaparım böyle yaparım ama 30 milyon dolar da evde kalıyor ne yapayım baba dediğinde, bir şeyler yap oğlum diyor. O zaman yakında villalar satılıyor oradan villa alayım diyor. Şimdi bunlar ayakkabı kutusuna benzer bir olay da burada var. Tape olayı var twit olayı var. Şimdi böyle bir durumda bu yayılıyor. Ne kadar evdeki sıfırladığı para? 1 milyar dolar. Türk parası ne kadar? 2.2 milyar TL. Bu nasıl bir kaynaktır? Bu kadar para başbakanın oğlunun evinde ne geziyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerim, sizi incitmek için kırmak için üzmek için verdiğiniz oyu tartışmak için söylemiyorum. Ama siz de bu milletin evlatlarısınız. Hangi sıkıntının içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Ama 1 milyar dolar bir başbakanın evinde hangi tarihte hangi cumhuriyet döneminde bulunmuştur? Bunu sormak sizin hakkınız değil midir? Bu nedir demek sizin hakkınız değil midir?”

"TÜRKİYE’NİN BALINI KAYMAĞINI SENDEN BAŞKA YİYEN YOK"

Bahçeli, “Sayın başbakanı da televizyona çıkartıyorlar. Orda diyorlar ki çok yoruluyorsunuz sayın başbakan, her gün bir yere gidiyorsunuz. Kendinize iyi bakıyor musunuz? Nasıl besleniyorsunuz dediğinde, süzülüyor mağdur rolüne bürünüyor. Sanki sabahtan akşama kadar aç kalmış kişiye ne yiyorsun dediğiniz vakit boynu bükük olarak soğan ekmek diyemiyor, yanına ayran katığını koyamıyor. Diyor ki ben balla kaymakla üç öğün besleniyorum diyor. Demek ki milletin, yoksulun, emeklinin, kimsesizin, öksüzün bütün varlığını iliğine kadar sömürmüşsün evde 1 milyar dolar tutmuşsun. Demek ki Türkiye’nin balını kaymağını senden başka yiyen yok” şeklinde konuştu.

"YARGIYI SİYASALLAŞTIRIP AKP’LEŞTİRMİŞSİN"

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlara seslenen Bahçeli, geçen süre içerisindeki bazı olayları beraber değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Bu sıkıntıları aşamayan bir siyasi iktidar, bu sorunlarınızı çözemeyen bir siyasi iktidar, durup dururken bu aziz milleti 36 etnik gruba hangi amaçla ayırmaya çalışır? Bu siyasi iktidar okullarımızda çocuklarımızın andını niye kaldırır? Bu siyasi iktidar Ne Mutlu Türküm diyen sözü dağda, bayırda, parkta her tarafta kazıyıp silmeye çalışır. Bu siyasi iktidar bazı kuruluşlarımızın önündeki T.C ifadesini yani Türkiye Cumhuriyeti’ni silme talimatını niçin verir? Ama sıkıştığı zaman, zora düştüğü zaman, ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım demeyi utanmıyorsun da şuradaki Ziraat Bankası'nın önündeki T.C’yi sildiriyorsun. Bu ülkenin üniter yapısını, bu ülkenin toprak bütünlüğünü, milli devlet yapısını, anlayışını tahrip etmekle kime hizmet ediyorsun. Her gün konuşuyorsun. Televizyonları emrine almışsın. Şimdi yargıyı kuşatmış, siyasallaştırmış, arkasından AKPleştirmişsin. Bütün bunların hepsinin bir amacı olsa gerektir. Bu amaç nedir diye vatandaşımız beklerken, son 17 Aralıktan itibaren gerçek niyet ortaya çıkmıştır. Değerli vatandaşlarım hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Biriz ve birlikteyiz. Öyle olmalıyız.” dedi.




CİHAN

Yorumlar