Bahçeli: Sokağa inmek gibi bir tahrike kapılmayınız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye nazik bir dönemden geçmektedir.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Sokağa inmek gibi bir tahrike kapılmayınız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye nazik bir dönemden geçmektedir. Seçimler üzerine her türlü oyunlar oynandığı gibi, sosyal olaylar da yaratılarak Türkiye'nin gündemlerini değiştirilmesi veya seçim kaybetme endişesiyle olaylar çıkartmak suretiyle seçimlerin meşruiyetini kaybettirmeye, seçimleri belki de büyük bir zafiyet içerisinde Türkiye genelinde olmasa da önemli merkezlerde seçimlerin tartışılabilir hale getirilmesi düşünülebilinir.” dedi.

Kars’ta partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli; “Bütün bunları dikkate alarak bütün siyasi partilere sesleniyorum. Bu ajanlara bu kışkırtmalara hiç ihtimal etmeyin. Onların seslenmelerine cevap vermeyiniz. Sokağa inmek gibi bir tahrike kapılmayınız. Çünkü bu son günlerde büyük oranda gözle görülür hale gelmektedir. Bir an düşünelim. Son 3 gün içerisinde sosyal hareketlilikten dolayı iki tane vatan evladı hakkın rahmetine kavuştu. Bir tane polisimiz şehit oldu. Bunlar İstanbul’daki olaylar sırasında kendini gösterdi. Ama şimdi bunlarla ilgili olarak sürekli tartışılıyor ve gündemden düşürmemeye toplumda istikrarı huzuru sağlamaya engel teşkil eden davranışlara şehit oluyoruz. Bu ve buna benzer olayları arttırmaya çalışanlar olabilir. Onların hepsine karşı duyarlı olmakta yarar vardır.” diye konuştu.

“Türkiyemiz böyle bir seçim sürecinin içerisinde önemli gerginlikleri de yaşamaktadır.” diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi ülkemizi yönetiyor. Milli iradenin çok yüksek katkısıyla TBMM’de sayısal çoğunluk elde ediyor, orayı kaynak kabul ederek hükümeti kurma yetkisini alıyor. Ve yasamada ve yürütmede AKP egemen hale geliyor. Böylelikle tek başına iktidar oluyor. Bu süreç içinde Türkiye’nin sorunlarını ana başlıklar halinde düşünebiliriz. Bir tablo gözünüzün önüne getirin. Bu tabloya uzaktan 3 metre öteden baktığınız vakit, neler görebileceğinizi sizlere hatırlatmak isterim. Bu tabloyu incelediğimiz vakit bir köşesinde açlık var, öbür tarafında asayişsizlik var, daha aşağısında adaletsizlik var. Ve onun altında yan tarafında ise ahlaksızlık var. Bu 4 A içerisinde AKP iktidarının sonuçlarını ve Türkiye görüntüsünü görmek mümkündür. Şu an ülkemizde 76 milyon insan yaşamaktadır. 76 milyon insanımızın yüzde 59’u yoksuldur. Bu 44 milyon insanımızın yoksul olduğu anlamına gelir. Bu 44 milyon içinde açlık sınırının altında 13 milyon kişi bulunmaktadır. Bu Türkiye için zor sosyal bunalımlara fırsat veren, önemli olayların çıkması için rahatlıkla tahrik edilen bir durum olsa gerektir. Yoksulluk en aza indirilmediği, açlık sınırının altında namerde muhtaç olmadan çoluğuyla çocuğuyla helal bir gelir seviyesinde hayatını devam ettiren insanlarımız çoğalmadan, Türkiye’nin huzura kavuşması her zaman mümkün olmayabilir.” CİHAN

Yorumlar