Bahçeli: Seçim bürosu MHP Genel Başkanı tarafından açılmıştır, bu bir mesajdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün açılışı sırasında bir kişinin öldüğü silahlı saldırıya uğrayan partisinin Esenyurt seçim irtibat bürosunu yeniden açtı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Seçim bürosu MHP Genel Başkanı tarafından açılmıştır, bu bir mesajdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün açılışı sırasında bir kişinin öldüğü silahlı saldırıya uğrayan partisinin Esenyurt seçim irtibat bürosunu yeniden açtı. Bahçeli, "Bugün Esenyurt seçim irtibat bürosu MHP Genel Başkanı tarafından açılmıştır. Bu bir mesajdır." dedi.

MHP Esenyurt seçim irtibat bürosu önünde dün meydana gelen olayda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın cenaze töreni sonrasında Devlet Bahçeli, Esenyurt’a geldi. Seçim bürosunun açılışını yapan Bahçeli burada partililere seslendi. Bahçeli, açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün Esenyurt seçim irtibat bürosu MHP Genel Başkanı tarafından açılmıştır. Bu bir mesajdır. Aklınızda ne varsa sandıkta deneyin. Sağdan soldan gelen tahriklere uymayın. Çatışma ve kavgalardan uzak durun." uyarısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililere şöyle seslendi: "Bu saldırı karşısında davamızın değerli şahsiyeti İstanbul teşkilatımızın basın işlerinden sorumlu dava arkadaşımız hakkın rahmetini kavuşmuş, 5 ülküdaşımda yaralanmıştır. MHP olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dün açılması gereken seçim açılması gereken seçim bürosunu siz dava arkadaşlarımla bugün açmış bulunuyoruz."

Bin yıllık kardeşliği bozmak için çalışanların olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Açılım yalanıyla birlikte ülkeyi küresel güçlere teslim etmeye çalışıyorlar. 11 yıllık iktidar dönemindeki yolsuzluğun üstünü örtmek için savcı ve hakimleri görevden alıp ülkeyi bölüyorlar. PKK’nın hedefi olan bir kargaşanın içindeyiz. Bu hem ekonomik hem de siyasi bir kargaşadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir seçim sürecine girdiğini hatırlatan Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülke bizimdir, bu millet bizimdir, bu devlet bizimdir. Türkiye'nin kaostan kurtulması ülkücünün görevidir. Devletinin birliğinin korunması ülkücünün görevidir. Milletimizin bir arada yaşaması da ülkücünün görevidir. Bunlar bir gün benden hesap sorarlar diye korkuyorlar. Türkiye'yi bir kardeş kavgasının içine sürüklemeye çalışıyorlar."

Bahçeli, seçim sürecine dikkat çekerek, "Hayatımızı yeniden şekillendirecek bir seçim dönemine giriyoruz. İlk önce yerel seçimler, sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Bu süreç ülkeyi yeniden şekillendirecektir. Oslo’dan bu yana gelen süreç içerisinde PKKlıları kullanıp kardeşliği bozup, onlara çatışma ortamı sağlamak isteniyor. Esenyurt’ta bu kışkırtmayı yapan, MHP’yi ve ülkücüleri bir tahrik ortamına çekmek istiyorlar. Bu seçim döneminde bu oyuna düşmemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar