Bahçeli: Nikahla ölümün günü belli olmaz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik, ‘Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok’ şeklindeki ifadelerine cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Nikahla ölümün günü belli olmaz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik, ‘Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok’ şeklindeki ifadelerine cevap verdi. Bahçeli, “Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikahla ölümün günü belli olmaz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İSTESOB) ziyaret etti. Esnaflarla kahvaltıda buluşan Bahçeli, İstanbul’daki seçimlerde iki partinin ön plana çıkarıldığına dikkat çekerek bunu eleştirdi. Bahçeli, “İstanbul’da belediye hizmetleri geçmişten bu yana iktidar ve ana muhalefet arasında her zaman dönüşümlü olmuştur. Ama zamanla diğer siyasi partilerimiz de önemli gelişmeler göstermiştir. Bu gelişmelerin içerisinde 9 Şubat’ta 45. Yılını kutlayan Milliyetçi Hareket partisi vardır. Köklü ve gelenekli bir siyasi kurumdur. Her dönemde önemli kararların oluşmasında önce milletim ve ülkem diyen sonra partim diyen bir anlayışa sahiptir. Önemli kadrolara sahiptir. Seçim döneminde İstanbul için dikkatimizi çeken konu hem medya hem de bazı çevrelerin teşvikiyle oluyor. Sanki İstanbul’da seçime giren 25 partiden 23’ü yok farz ediliyor. Bir tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi öbür tarafta da Cumhuriyet Halk Partisi’ne şans veriliyor. Bu kanaatimizce yanlış bir düşüncedir. Özellikle medya bunu böyle yapmaktadır. Onun için ev ev dolaşarak çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, Başbakan’ın paralel devlet söylemiyle ilgili soruya, “Sayın Başbakan, 17 Aralık’tan itibaren yapmış olduğu konuşmalar çok sağlıklı gözükmüyor. Saldırgan hakaret içeren ifadeleri çok sık kullanıyor. Bu tartışmanın içerisine her alanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin girmesi mümkün değildir. Paralel devletten neyi kastediyor nedir bilmiyoruz. İktidarın 11 yıldır uygulamaları arasında 2 tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan biri Türkiye’yi bölünmeye götüren demokratik açılım süreci ve bölünmüş yoldur. Paralelin iki kanadı ile değerlendirmelerine katılmak istemiyoruz. Böyle bir tartışmanın ülkemize yararı olduğunu görmüyoruz.” diye cevap verdi.

Genel merkezlerinin dinlediğiyle ilgili iddialara esprili bir cevap veren Bahçeli, “MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini biliyoruz. Medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimde de dinlenilme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için hoşgörüyle karşılıyoruz.” dedi.

Kıbrıs konusunda soruları da cevaplayan Bahçeli, “Kıbrıs sorununu ABD farklı bir yaklaşımla çözmek istiyoruz. Türkiye’yi ikna etmek istiyoruz. Oradaki Türk varlığını kaldıracak hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Varlığını koruması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın, kendisi için söylediği, ‘Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok.’ şeklindeki konuşmasına sakin bir cevap veren Bahçeli, “Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikahla ölümün günü belli olmaz.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra İstanbul Büyükşehir adaylarını tanıtan Bahçeli, esnafla kahvaltıya devam etti.

CİHAN

Yorumlar