Bahçeli: Hepsinin altında 1 milyar dolar rezaletinin üstünü örtmek yatıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir yandan 36 etnik grubu tahrik ediyorsun, öbür yandan mezhep ayrımcılığına giriyorsun, hepsinin altında 1 milyar dolar rezaletinin üstünü örtmek yatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Hepsinin altında 1 milyar dolar rezaletinin üstünü örtmek yatıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir yandan 36 etnik grubu tahrik ediyorsun, öbür yandan mezhep ayrımcılığına giriyorsun, hepsinin altında 1 milyar dolar rezaletinin üstünü örtmek yatıyor. Böyle bir ülke yönetilemez. Artık Recep Tayyip Erdoğan siyasi ömrünü tüketmiştir.” dedi.

Kars’ta partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, şunları söyledi: “Bir taraftan diyor ki 'Bana komplo yapıldı.' Öbür taraftan diyor ki 'benim sesim montajdır.' 'Bunlar Adalet ve Kalkınma Partisi’ni istemeyenlerdir. Başarımızı kıskananlardır. Bunlar paralel devlettir. Bunlar aynı zamanda alçaktır. Haindir.' diyor ve her gün televizyonlara çıkıyor, sürekli bu tartışmayı sürdürüyor. Böyle bir durum karşısında Türkiye çok karışıyor. Öbür taraftan da ne diyeceğimiz şaşırdığımız bir sözü gündeme geliyor. Şimdi onu size hatırlatmak istiyorum. Bu ayıbı kınıyorum. Bu bir terbiyezsizliktir. Başbakan'a yakışmaz. Başbakan, bu ülkede yaşayan her vatandaşımın başbakanı olmalıdır. Hiçbir sebeple kimseyi ayırt etme hakkı yoktur. Böyle bir hakkı da kullanma yetkisi yoktur. Şimdi ne olmuş da bu böyle olmuştur. Başbakan Erdoğan, 12 Mart 2014 günü akşam televizyon 24’te katıldığı bir programda mezhep ayrımcılığını körüklemiş ve özellikle ehlibeyt sevdalılarını aşırı şekilde incitmiştir.”

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan Erdoğan 17 Aralığın ardından yaşanan olaylardan sonra bazı tespitler yaptıkların belirtip cemaati kastederek bunların bir defa 3 önemli hasleti var. Bunlarda takiyye var, bunlarda yalan var, bunlarda iftira var üçünün neticesi fitne var, fesat var, yani böyle çok rahat takiyye yapıyorlar. Şia’yı falan geçmiş vaziyetteler. Şia bunların eline su dökemez. O denli ileriler. Yalan hakeza. Şimdi bu Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıldan bu yana yaptıklarının bir özetidir, bir edepsizliğidir ve Türkiye’nin başbakanlığına bir an olsun dahi yakışmayacak bir şahsiyettir. Bir yandan 36 etnik grubu tahrik ediyorsun, öbür yandan mezhep ayrımcılığına giriyorsun, hepsinin altında 1 milyar dolar rezaletinin üstünü örtmek yatıyor. Böyle bir ülke yönetilemez. Artık Recep Tayyip Erdoğan siyasi ömrünü tüketmiştir. İktidarda kalması her an için ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği için sakınca ifade etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın artık siyaseten bitmiş olduğunu görmek lazımdır. Bunları söylerken AKP’ye oy vermiş olan vatandaşlarım, sözlere üzülmeyiniz. Sizler kırılmayınız. Bizler incinmeyiniz. Sözümüz sizlere değil. Sizi yönetmek için sizin desteğinizi almış, 11 yıldan bu yana tek adam rolüne girip otoriter bir rejimle diktatörlüğe heveslenen ve şu an için istenmeyen adam olarak milletçe ilan edilmiş Recep Tayyip Erdoğan ve yanındaki dörtlü çetedir.”

CİHAN

Yorumlar