Bahçeli: Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPM'nin bugün aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Bahçeli, Türkiye'nin stratejik bir kavşak noktasına geldiğini belirterek, AB ile ilişkilerini her yönden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" dedi. Bahçeli, "Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış, Türkiye düşmanlığı, Avrupa’nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM)'nin FETÖ, PKK yandaşları ve Türkiye karşıtlarının ittifak kurarak aldığı karara tepkiler artıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPM'nin 'siyasi denetim' kararı ile ilgili olarak, "Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle gözden geçireceği stratejik bir kavşak noktasına gelinmiştir. Türkiye’yi dışlamanın ve haksız yere suçlamanın karşılıksız kalmayacağı ve Avrupa’ya ağır bir faturası olacağı kuşkusuzdur." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin Türkiye hakkında aldığı kararla ilgili açıklama yaptı. AKPM Genel Kurulunda bugün yapılan “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturum sonrası alınan Türkiye’nin siyasi denetim sürecine dahil edilmesine ilişkin Bahçeli, “Avrupa’nın Türkiye’ye karşı iflah olmaz önyargılarının ve hastalıklı bakış açısının son bir tezahürü olmuştur. Siyasi düşünce ve hesaplarla alınan bu karar haksızdır, temelsizdir ve yok hükmündedir. Hiçbir şart altında kabul edilemez olan bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler sonrası bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış, Türkiye düşmanlığı, Avrupa’nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

"PKK'YA KUCAK AVRUPA..."

Bu tablonun Avrupa için utanç verici olduğuna dikkat çeken Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: “Avrupa Birliği, Türkiye’yi sürekli dışlamakta, Avrupa Konseyi demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti konularında sahte ve zorlama gerekçelerle Türkiye’yi siyasi denetim almakta, Avrupa ülkelerinin bir kısmı, Türkiye düşmanlığını iç politika malzemesi olarak hayasızca kullanmaktadır. Kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi hamisi rolüne soyunan, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimini görmezden gelip Türkiye’yi suçlayacak sudan bahaneler uyduran Avrupa’nın, Türkiye’ye insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermeye kalkması kara mizah örneği olarak tarihe geçecektir. PKK’ya kucak açan Avrupa’nın, Türkiye’nin terörle meşru yollardan mücadelesini hukuk dışı olmakla suçlaması eşi görüşmemiş bir pişkinlik ve riyakarlıktır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üstünü örtmek için seferber olan Avrupa’nın, OHAL uygulamaları nedeniyle Türkiye’yi eleştirmesi emsalsiz bir densizliktir. Avrupa’nın, Türkiye’ye insan hakları ve demokrasi konularında sahte fetva makamı olarak ahkam kesmeye kalkmadan önce, insanlığın ortak düşmanı olan terörle mücadele konusundaki ikiyüzlü ve samimiyetsiz tutumu hakkında ruhunu temizlemeye çalışması, kendileri için vicdani ve ahlaki bir zorunluluk haline gelmiştir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türkiye siyasi saiklerle itilip kakılacak bir ülke değildir.”

"TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİYLE İLİŞKİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ"

“Türkiye’ye bu muameleyi reva görmek Avrupa’nın hakkı da değildir, haddi de değildir” diyen Bahçeli, “Milli onurunu ve haysiyetini her siyasi düşüncenin üstünde tutan Türkiye ve aziz milletimiz bunu hiçbir şart altında kabul etmeyecektir. Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle gözden geçireceği stratejik bir kavşak noktasına gelinmiştir. Türkiye’yi dışlamanın ve haksız yere suçlamanın karşılıksız kalmayacağı ve Avrupa’ya ağır bir faturası olacağı kuşkusuzdur. Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin Avrupa ile ilişkilerimizin her yönüyle değerlendirilmesi sonucunda alacağı kararları ve uygulayacağı tedbirleri bütünüyle desteleyecektir” diye konuştu.

Yorumlar

ihsan haçlı seferi var millet tek vücut olalım lafım size chp liler
ferit evet haçlı işi başlamıştır bir beraber olmamız lazım lafım en çok chp lilere