Bahçeli: FETÖ ve PKK'yı ayrı tutmak doğru olmaz

Devlet Bahçeli, FETÖ ile PKK'nın ayrı tutulmaması gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: FETÖ ve PKK'yı ayrı tutmak doğru olmaz
MHP Genel Devlet Bahçeli, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK'yı amaç ve emelleri kapsamında birbirinden ayrı ve farklı düşünmek doğru ve isabetli bir yaklaşım olmayacaktır. Türkiye'ye diş bileyen, tarihsel hınç ve intikamını almak için kuyrukta bekleyen karanlık çevreler gerek darbe yoluyla gerekse de klasik terör yöntemleriyle son vuruşu yapmak niyetindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, bölücü terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'da giriştiği darbe teşebbüsünün ağır ve vahim sonuçlarının Türkiye'yi baştan ayağa sardığını belirten Bahçeli, bir diğer hain terör örgütü PKK'nın, devlet krizinden istifade ederek kanlı eylem ve caniliklerini artırdığını ifade etti.

Hakkari Taşbaşı köyü bölgesinde, PKK'lı teröristlerin açtıkları ateş ve kurdukları tuzak neticesinde 8 askerin şehit düştüğünü, 25 askerin de yaralandığını anımsatan Bahçeli, 2 gün içinde terörle mücadele sırasında, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 13 güvenlik personelinin şehit olduğunu bildirdi.

Bahçeli, "Bu felaket ve hezimet tablosu Türk milletini derinden yaralamıştır. FETÖ ve PKK'nın eş zamanlı, birbiriyle koordineli şekilde düzenledikleri alçak saldırılar milli vicdanları ayağa kaldırmış ve tedavisi zaman alacak acılara boğmuştur. Taraflı tarafsız herkes kabul etmelidir ki Türkiye şiddetli ve kör bir terör kampanyasıyla karşı karşıyadır." ifadelerini kullandı.

Asker kisvesine bürünmüş FETÖ'cü hainlerin ülkeye kastetme girişimleri henüz çok yeniyken bir diğer Türkiye düşmanı örgüt olan PKK'nın vakit kaybetmeksizin silaha sarılmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Türkiye süratle ve seri olarak toparlanmalı, yaralarını sarmalı, kendine gelmelidir. Çünkü milli varlığımıza ve bağımsızlığımıza yönelik tehdit dalgası ciddi düzeyde yükselmiş, önemli mesafeler almıştır." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

 "FETÖ ve PKK'yı BİRBİRİNDEN AYIRMAK DOĞRU OLMAYACAKTIR"

Terörizmin her vasıta ve kanalı kullanarak Türkiye'yi yıkmaya çalıştığı ve gelecek umutlarını kırmaya çabaladığına dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:
"Bu nedenle FETÖ ve PKK'yı amaç ve emelleri kapsamında birbirinden ayrı ve farklı düşünmek doğru ve isabetli bir yaklaşım olmayacaktır. Türkiye'ye diş bileyen, tarihsel hınç ve intikamını almak için kuyrukta bekleyen karanlık çevreler gerek darbe yoluyla gerekse de klasik terör yöntemleriyle son vuruşu yapmak niyetindedir. FETÖ ile mücadele edilirken PKK'nın ihmal ve gözden kaçması, yerinde bir tabirle ikinci plana atılması milli birlik ve güvenliğimizde dipsiz kuyular açacak, Türkiye'yi her türlü zalim operasyona karşı savunmasız hale getirecektir." 

"GÜÇLÜ BİR ORDUYA HERZAMANINKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hırpalandıkça, prestij ve güvenirliği aşındırıldıkça kaybedenin Türkiye ve Türk milleti olacağını vurgulayan Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"İçinde yaşadığımız zorlu vatan coğrafyasında güçlü bir orduya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır ve bu son derece açıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte devletin diğer kurumlarının içine sızmış FETÖ'cü yapılanmanın kökü kazınırken, özellikle ifade etmeliyim ki Mehmetçik'in saygınlığı, moral ve ahlaki değerleri özenle muhafaza edilmelidir. Bunun yanında kurumsal değişiklik ve yeniden yapılanmalar iyi düşünülmeli, devlet ve siyaset alanında karşılıklı istişare mekanizması samimiyetle işletilmeli ve şu günkü toz bulutu içinde de aceleye getirilmemelidir.

Ayrıca darbeci teröristlerle hesaplaşılırken TSK'nın şeref ve haysiyetiyle oynanması büyük badire ve belalara davetiye çıkaracaktır. Türkiye'yi kabus ve
karanlığa mahkum etmek isteyen odaklarla etkin ve kararlı bir mücadele sergilenirken, siyasi sorumluluk sahiplerinin ortak akıl ve milli şuura riayeti de tarihi önemdedir. Unutulmamalıdır ki Türk milletinin ruhu zapt olunmadıkça, azim ve iradesi kırılmadıkça hiçbir hain, hiçbir müstevli ahlaksızlık bu aziz vatanı teslim alamayacak, işgal teşebbüsleri tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi amacına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari Çukurca başta olmak üzere vatanın değişik yörelerinde terörle mücadele esnasında şehit olan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa niyaz ediyor, milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum."

Yorumlar