Bahçeli Erdoğan'a Seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bozüyük'ten sonra geldiği Pazaryeri İlçesi'nde seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli Erdoğan'a Seslendi

Bahçeli buradaki konuşmasında, 30 Mart seçimlerinin iktidarın uyarılması, milletin uyandırılması ve bu siyasi iktidardan başka partilerin de iktidar olabileceğine inandırılması açısından büyük önem taşıdığını anlattı. MHP lideri, herkesin mutlaka sandığa gitmesi, oyların yüksek katılımla kullanması ve sandığa hakim olunmasını isterken, şöyle konuştu:

"Türkiye'de siyasi seçimlerin hemen arkasından en önemli tartışma sandıkların dürüstçe sayılmadığı, bazı hırsızlık, hilelerin yapıldığına dair kamuoyunda tartışmalar yaşanmaktadır. Bu da yanlış değildir. Uygulamalarda bunu görüyoruz. O bakımdan oy vermeye giden kardeşlerimiz hangi partiye oy veriyorsa o partinin sandık görevlileri de mutlaka sandık açıldığında kapanıncaya kadar olan süreçte sandıktan ayrılmasın ve mutlaka oy çalınmasına dikkat edilmesinde yarar vardır. Sandığa gitmenizde ülkemiz açısından, milletimiz açısından ve partilerimiz açısından çok büyük yarar olacaktır. 30 Mart seçimleri yerel seçimler olmakla birlikte iktidarı da uyarmalıdır diye düşünüyorum."

2 MİLYON 764 BİN İŞSİZ VAR

Bahçeli, AK Parti'ye oy verenlerden 2002 Kasım ayı ile 2013 yılı arasındaki süreyi gelir düzeyi, çocuklarının eğitim ve iş durumlarını karşılaştırmalarını isterken, olumlu sonuca varmaları halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısına katılarak tutuklarını sürdürmelerini, aksi halde biraz düşünmelerinde yarar olduğunu söyledi. MHP lideri, şöyle konuştu:

"Büyükşehirlerde en önemli sorunlardan bir tanesi asayişsizliktir. Asayişsizlik bir başka köklü sorundur. Bunun adı toplumda huzur içersinde yaşayamamak, hr gün bir şiddet olayıyla karşı karşıya kalmak, cinayete şahit olmak demektir. Bunu görebilmek için televizyonlar bunun her türlü örneği ile reklamını yaparcasına gösteriyor. Bu da yanlış. Haber olarak ver de nasıl yapıldığını gösterme. Aynı sıkıntıyı çeken insan aynı yolu gösterip bir cinayete de sebebiyet verdirme. Kadına şiddeti bütün boyutu ile her tarafta gösteriyorsunuz. Yazık, günah. Bir evde şiddetin yaşanarak birinin cezaevine birinin toprağa gitmesi kimin hoşuna gidiyor. Türkiye'de cinnet olaylarının çok yaşanır hale geldi. Bunlar Recep Tayyip beyin ağzından çıkmıyor. O ranttan bahsediyor. Temel atma töreninden bahsediyor. Üçüncü köprüden bahsediyor. Üçüncü havaalanından bahsediyor. Anadolu'ya uçakla geliyor, helikopterle ilçeye gidiyor. Orada temel atıyor bakıyoruz nerede bu temeller? Bu temellerin alayı bina haline dönüşmüş olsa hiçbir yerde yeryüzünün gözükmemesi lazımdır. Ama bir bakıyorsunuz yok. Bu ve buna benzer sıkıntılar var. Büyükşehirlerde bu asayişsizlik devam ediyor."

"BU GİDİŞATTA HAYIR YOK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvetin önlenmesi gerektiğini, adaletsizliğin başını alıp gittiğini, rüşvet ve yolsuzluğun, işsizlik gibi toplumsal bir hastalık olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Yolsuzluk ve rüşveti yapanlar kendilerine göre varlık sahibi oldukları için onlar toplumdaki çözülmenin devletteki çökülmenin farkına dahi varamaz. O kendi dünyasına kapılmış artık yolsuzluk ve rüşvetle elde ettiği serveti daha nasıl arttırabileceğinin peşindedir. Ama öyle bir yara açar ki toplumda ki bu yolsuzluk ve rüşvet mutlaka sonu alınmalıdır. Her iktidar döneminde olmuştur. Bu bir ahlak, eğitim, millet şuuru meselesidir. İktidar kararlı, azimli ve yolsuzlukla rüşveti ne yapmaya ne de yaptırana müsaade etmemesi ile ilgili bir konudur. Hep beraber bu iktidarı uyaralım, bu gidişatta hayır yok. Sosyal hareketlilik yavaş yavaş başlıyor. Yolsuzluk ve rüşvet her gün vatandaşın arasında konuşuluyor. Bu konuyla ilgili savcılar kıyılıyor. 8 bin polis memuru yerle bir edilmiş, hepsi dağıtılmış. 28 valinin kiminin yeri değiştirilmiş kimi merkeze alınmış. Yarın öğretmenler için bir kanun çıkartıyorlar. Müsteşar hariç hepsinin kadrosunu boşaltıyorlar. 'Sonra tayin edeceğiz' diyorlar. Fişleme ile kendilerine yandaş olanlar öğretmen olacak diğerleri halen kadro bekleyen öğretmenlerimiz gibi ekmeğinden mahrum kalacak. Böyle bir durumla bir karara varmak lazım. Bu gidişatın dönüşü olmaz. Toplumsal kargaşa bir iç savaşa dönüşürse bunun altından kalkamayız. Bu parti değil, memleket meselesidir."

HAVUZ 630 MİLYON DOLARLA DOLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık'ta tutuklanan 41 kişi arasında bir banka müdürü olduğunu ve evinde ayakkabı kutularında 4.5 milyon doların bulunduğunu ifade eden Bahçeli şu şekilde konuştu:

"4 tane bakanın çocuğu var. Evde 7 tane kasa, bir de para sayma makineleri var. Bir tane İran'dan bir uşak gelmiş, 29 yaşında. Altın kaçakçısı, kara para aklayıcısı. İran'daki ambargoyu değişik yönden delmeye çalışan ama bununla ilgili de Türkiye'de 4 bakanı avucunun içine alıp rüşvetle besleyen, her dediğini yaptıran bir uşak. Bazıları var, işadamı. İstanbul'da üçüncü köprüyü, üçüncü havaalanını yapacakmış. 11 tane bu hükümet döneminde palazlanmış işadamları havuz oluşturmuşlar. Sabah ve ATV'yi almak için. Başbakan emir vermiş, arkasından da bir salma çıkartmış. Bunlar kamuoyunda tartışılıyor. Doğru, yanlış sorgulama başlarsa üzerine doğru gidilirse neyin doğru neyin yanlış olduğu da çıkar. 'Bir havuz oluşturun' demiş. Bir havuz oluşturmuşlar; 100'er milyon dolar havuza para koyacaksınız. İşadamları 'Emrin olur' diyor. 1 milyon dolar Pazaryeri'ne gelse Pazaryeri'ndeki belediye burasını ihya eder. Öbürüne '100 milyon dolar da sen' diyor. Toplanıyor 630 milyon dolar. Sayın Başbakan diyor ki; 'Bunlar istikrarlı işadamları, havuza girseler ıslanmazlar.' Sayın Başbakan havuzu 630 milyon dolarla doldurduktan sonra o adamlar niye ıslansın? Koyun yününden yapılmış döşek gibi olur orası. O paraların üstünde herkes yatar, oranın neresi ıslanacaktır. Bunların ıslanacak bir tarafı var. Bunların alayını yargının önüne götüreceksin. Mahkemeler ne kadar sürecekse sürecek. Ya aklanacaklar veya gerekli cezayı çekecekler. Emeklinin parasını yiyemez bunlar. İşsizin parasını, yoksulun parasını yiyemez bunlar."

ISPATI LAZIM

Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen konuşmalara da değindi. Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmelerin montaj olduğunu söylediğini ancak, bunu ispat etmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Sesler birbirine benziyor. Bunu duyuyorsa o zaman bunun ispatı lazım. İspatını yapabilmek için Başbakan bir talimat vereceksin; 'Bu sesler bana mı ait? Oğlum Bilal'e mi ait? Bu paralar bizim evlerde mi saklanıyor? Yoksa ne oluyor? Gelin bütün savcılar, yargıçlar bir araya gelin bunun hesabını sorun' diyecek. Eğer bunların üstünü 70 günden bu yana örterek halen 'Bu bana kurulan tuzaktır, komplodur, bunlar seslerimizi montaj yapmışlar diye milleti aldatma. Aldatmada devam ediyorsa Pazaryeri'nden sesleniyorum Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı koltuğunda oturma. Bu konuşmalar 3-5 savcıların değişikliğiyle 8 bine varan polis kardeşimin tayini ile bunlar olmaz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısısın gazetede okuduğunu suç duyurusu kabul edeceksin, tweet'lerdekini görüp huylanıyorsan dava açacaksın. Bu davayı açtıktan sonra hepsini sorgulayacaksın. Belki aklanacaklar, belki de ceza alacaklar. Bunlar böyle televizyonlarda birbirleriyle 'Sen hırsızdın- değildin, sen paralel devletsin şu şöyleydi' diyerek ortalığı karıştırmanın, paraları da evden eve taşımanın bir manası yok. Türkiye'de en son 2.2 katrilyondan bahsediliyor. Bu milyar dolar demektir. 1 milyar doları 25 metrekarelik bir evin içine koyarsanız ağzına kadar dolduruyor dolar olarak. Böyle bir şeyi bir gecede hava kararsın da dağıtın, sağa sola verin, şuraya götürün, kardeşindeki al öbürüne ver Bilal. Bunlarla olmaz. Bu memleket haramın üzerine kurulmadı."

Bahçeli, Pazaryeri ilçesindeki MHP Seçim Koordinasyon Merkezi açılışından sonra Bilecik'e giderek burada ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu.

Yorumlar