Bahçeli: (Erdoğan) Türkiye'nin balını kaymağını yiyormuşsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın bir televizyon kanalında 'balla, kaymakla besleniyorum' sözüne gönderme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: (Erdoğan) Türkiye'nin balını kaymağını yiyormuşsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın bir televizyon kanalında 'balla, kaymakla besleniyorum' sözüne gönderme yaptı. Bahçeli, "Üç öğün balla kaymak yiyorum diyor. Bir milyar dolar Bilal'in evinde bulunurken nasıl beslendiğiniz anlaşılıyor. Türkiye’nin balını, kaymağını yiyorsunuz." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya'ya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, Simav ilçesinde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına, "Bu seçimler sosyal ve ekonomik yönden önemli bir kriz yaşandığı dönemde gerçekleşiyor." şeklinde başlayan Bahçeli, "Bu seçimler milli devlet, üniter yapı ve toprak bütünlüğümüzün çok ciddi tehdit altına alındığı, demokratikleşme açılımı zırvasıyla Türkiye'nin bölünmenin eşiğine sürüklendiği bir ortamda yapılıyor. Bu seçimler yoksulluk, açlık, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlığın yaygın bir şekilde Türkiye'yi bunaltığı bir ortamda yapılıyor. Bu seçimleri iyi değerlendirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatının tükenmiş olduğunu söyleyen Bahçeli, "Recep Tayip Erdoğan, Türk siyasi hayatında kendisini aklatamazsa bir yüz karası olarak tarihe kayıt düşecektir. Ya Yüce Divan'a gitmeyi tercih edecek ya da Türkiye’den bir sebeple kendisini kurtaracak bir yol bulacak. Ama biz millet olarak hangi partiden olursak olalım başta AKP’liler olmak üzere sorunu demokrasi içinde arayalım. Demokrasi demek seçimdir, seçim ise 30 Mart'tadır. 30 Mart iktidar değiştirmez ama iktidarı uyarır. Oy kaybıyla onu kendisine çeki düzen vermesini ister. Bu olmuyorsa artık 2015 yılında 51 ile gelmişse, 51 ile gidecek haldedir. Bunun başka çaresi kalmamıştır. Simav’da kim varsa, hangi siyasi partili olursa olsun hepsine alçak gönüllükle gidin, Türkiye için bir sonuca varmak için bir kararda buluşun." ifadelerini kullandı.

Bir televizyon programında gazetecilerin nasıl beslendiği sorusu karşısında 'balla, kaymakla' şeklinde cevap veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Bahçeli, "Televizyon’da gazeteci soruyor 'nasıl besleniyorsunuz efendim' O da, 'balla, kaymakla' diyor. Televizyonda dinlediniz mi bunu? 'Üç öğün balla kaymak yiyorum' diyor. Bir milyar dolar Bilal'in evinde bulunurken nasıl beslendiğiniz anlaşılıyor. Türkiye’nin balını kaymağını yiyorsunuz." diye konuştu.

Sandığa gitmenin kafi olmadığını belirten Bahçeli, "Dünü ve bugünü sorgulayarak, geleceği yorumlayarak bir karar vermek durumunda olmalıyız. Sandıkta oy çalma faaliyetlerinin olduğuna şahit olmaktayız. Bir sandıkta bir parti 11 oy almışsa, oradaki sandık görevlisi de bunun sağına veya soluna bir eklerse bu bir hile olmuş oluyor. Bu bir oy çalmadır. Bundan çıkan sonuç çalınan oylara dayalı olduğu için, çalma bir alışkanlık haline geldiği için, ister belediyede olsun, iktidarda olsun çalmaya devam ediyor." dedi.








CİHAN

Yorumlar