Bahçeli: Diktatör olma hevesi toplumu karıştırır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın milletin desteğini inkar ederek her şeyi kendim yaptım kibirine büründüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Diktatör olma hevesi toplumu karıştırır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın milletin desteğini inkar ederek her şeyi kendim yaptım kibirine büründüğünü söyledi. Bahçeli, “Türkiye’yi hizmet eden kimseyi kabullenmiyor. Bu felakete götürür, bu tek adamlığa götürür, Türkiye’yi otoriter bir yapıya götürür. Şahısları da diktatör olma hevesine kaptırır. Mısır’da da gördünüz Suriye’de de gördünüz bu tek adam olma, diktatör olma hevesi toplumu karıştırır, birbirine düşürür ve kardeş kavgasını başlatır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çatalca kapalı pazar alanında partililere seslendi. Yağan yağmura rağmen partililer Bahçeli’yi büyük bir coşkuyla karşıladı. Programda konuşan Bahçeli, iktidar partisine eleştirilerde bulundu. Başbakanın milletin bir arada bulunmasını kabullenemediğini belirten Bahçeli, “Millet seni ayrımcılık yap diye mi? Başbakan yaptı. Durup dururken Ziraat Bankası’ndaki TC’yi kaldırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nden sen ne istiyorsun. Çocuklarımız okula gidiyor andını siliyor. Andı yasaklıyor yani doğruyum, çalışkanım diyeceği yerde hırsızım, çalanım mı? desin.” ifadelerini kullandı.

İktidarın belli bir dönemden sonra ne yapacağını şaşırdığını aktaran Bahçeli, şöyle devam etti: “Milletin yüzde 51’lik desteğini kendisine oy veren vatandaşların desteğini inkar ederek her şeyi kendisinin yaptığını zanneden bir kibire yüklenmiş. Her şeyde ben yaptım diyor. 2002’den bu yana Türkiye’yi hizmet eden kimseyi kabullenmiyor. Bu felakete götürür, bu tek adamlığa götürür, Türkiye’yi otoriter bir yapıya götürür. Şahısları da diktatör olma hevesine kaptırır. Mısır’da da gördünüz Suriye’de de gördünüz bu tek adam olma, diktatör olma hevesi toplumu karıştırır, birbirine düşürür ve kardeş kavgasını başlatır.”

Başbakanın içinde bulunduğu dönemden kendisini kurtarmak için her yolu denediğini söyleyen Bahçeli, “Mademki yasama, yürütme benim o zaman yargıyı da arkadan önden çevireyim onu da siyasallaştırayım, AKP’leştireyim ne yaparsam yapayım. Ne savcı benden hesap sorsun, ne yargı benden hesap sorsun, ne de Anayasa Mahkemesi benden hesap sorsun. Ama Cenabı Allah’ın işine bakın ki bu hevesle yola çıkarken 17 Aralık sabahı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başladı.” diye konuştu.

Öte yandan Devlet Bahçeli, ikindi ezanının okunmasıyla konuşmasına bir süre ara verdi. Konuşmasına yeniden başlayan Bahçeli’ye partililer “Biz senin hayırlı evlatlarınız.” şeklinde slogan attı. Bahçeli ise, tebessüm ile karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar