Bahçeli: Çalma almış başını gidiyor, oylar da çalınıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinde gönüllü sandık nöbetçilerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Çalma almış başını gidiyor, oylar da çalınıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinde gönüllü sandık nöbetçilerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bahçeli, ''Çalma almış başını gidiyor. Her şey çalınıyor, oylar da çalınıyor. Her sandıkta resmi görevlilerin dışında gönüllü sandık nöbetçileri istiyorum. Orada olmalı ve oyumuzu çaldırmayız demelisiniz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maltepe'de seçim iletişim merkezinin açılışında partililere seslendi. İstanbul’da çok sayıda seçim sandığı olduğunu belirten Bahçeli, “Bütün İstanbullulardan dileğimiz sandığa gitmelidir. İstanbul’da çok sayıda sandık var. Değerli dava arkadaşlarımız her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Kar, çamur demiyorlar, her türlü imkansızlıklarıyla birbirlerine yardımcı oluyorlar. Bu 1 yıl değil, 2 yıl değil tam beşinci yıl. Herkes oy vermeye giderken bazılarının mazereti oluyor. Mazeret kabul edilmemeli. Dava insanları, gönüllü sandık koruyucuları edinmeliyiz, sandıkların başında nöbet tutmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda çalma olayının arttığını her şeyin çalındığını söyleyen Bahçeli, “Sandıkta da oy çalınıyor. Buna müsaade etmeyelim. Her sandıkta 2 oyumuz gitmiş olsa toplamdaki oyumuzu düşünün. İstanbul’da buna çok dikkat edeceğiz. Çalma almış başını gidiyor. Her şey çalınıyor, oylar da çalınıyor Her sandıkta resmi görevlilerin dışında gönüllü sandık nöbetçileri istiyorum. Orada olmalı ve oyumuzu çaldırmayız demelisiniz.” diye konuştu.


Bugünkü iktidarın siyasi ömrünü tükettiğini aktaran Bahçeli, şunları kaydetti: “Rüşvet bir toplumu çökertir. Bu hastalığının kökünün kazınması gerekir. Bütün partiler dikkatle hareket etmeliyiz. Kutuları artık üretenlere iade edin. Kasaları kullananlara zaten gereğini söylüyorsunuz. Bunlar yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış. Bu hastalığın mutlaka kökünün kazınması lazım. 29 yaşında bir genç gelmiş 4 bakanı avcunun içine almış rüşvet veriyor, para aklıyor, altın kaçakçılığı yapıyor. Bütün bunlara karşı siyasi iktidar gözünü kapatıyor. Bunlara karşı bir mücadele başlatılacağı yerde mücadele edenler yerden yere vuruluyor. Bu iktidardan kurtulma kararında ortak aklı hep beraber kullanmalıyız. 30 Mart bu kurtuluşun başlangıcı olmalıdır.”
CİHAN

Yorumlar