Bahçeli: Başbakan içinde oğlunun da bulunduğu 'çalan ve talan lobisi' oluşturmuş

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan’ın içinde oğlunun da bulunduğu çalan ve talan lobisi oluşturduğunu ve sürekli yalan söylediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan içinde oğlunun da bulunduğu 'çalan ve talan lobisi' oluşturmuş

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan’ın içinde oğlunun da bulunduğu çalan ve talan lobisi oluşturduğunu ve sürekli yalan söylediğini belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Mut ilçesine gelen Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan’ın diktatör olmaya heveslendiğini aktaran Bahçeli, “Twitter mı, yasaklarım’ diyor. ‘Dünya bana karşı çıkarsa çıksın’ diyor. Kendine göre babayiğitlik taslayarak Türk milletinin etrafında toplanacağını sanıyor. Başbakan öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu da Allah’ın büyük bir takdiridir. 17 Aralık Başbakan için yüz karası, Türk milleti için kara gün olmuştur. 98 gün oldu. Yolsuzluk ve rüşvet ayyuka çıkmış vatandaşlar her gün bunu tartışıyor, televizyonda basında bu konuşuluyor. Başbakan yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edeceği yerde inkar ediyor, bana komplo yapılıyor diyor. Bu nasıl komplodur. Bakanların dışardan ısmarlama mı ki sana komplo kursun? Genel müdürü kim tayin etti, ayakkabı kutusunda 4.5 milyon doları saklıyor.” dedi.

Komplo iddialarının hiç inandırıcı olmadığını dile getiren Devlet Bahçeli, “İran’dan gelen zavallı bir şarlatanın, 29 yaşındaki bir uşağın senin bakanını ve 4 çocuğunu nasıl avucunun içine alıyor ki rüşvetle her istediği yaptırıyor. Bu nasıl komplodur. O zaman bunların alayına komplo diyorsan senin iktidarın da komplodur. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleden korkuyor. Paniğe kapılmış 96 günden beri devletin aracılığıyla, TOKİ aracılığıyla, taşıma unsurlarla mitingi yapıyor. Gelene hakaret ediyor gidene sövüyor. Kimine alçak diyor, kimine hain diyor bazen paralel devletten bahsediyor, saldırmadığı kimse yok. Sanki kendi sütten çıkmış ak kaşık. Gazeteciler çok yoruluyorsun başbakan diyor. Evet çok faaliyetler içinde bulunuyoruz diyor. Yurdu çok geziyorum diyor. Sabah Ata veya Ana uçağını hazırlayın diyorsun, gittiğin yere kadar varıyorsun, orada da helikoptere biniyorsun hem yolsuzluk ve rüşveti inkar ediyor hem de millete hakaret ediyorsun. Sayın başbakan, her yerde bunu yapıyor. Biz Türkmen’iz bizde edep var devletin başbakanına sayın deriz. Böyle bir durum karşısında başbakan her şeyi inkar ediyor ve Türkiye’ye başka türlü yönetmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.


Başbakan ve hükümetin artık sonunun geldiğine işaret eden MHP lideri, “Kendisini faiz lobilerinin başka lobilerin tesiri altında kalacak iktidar olmadığını söylüyor ama kendisi yalan lobisi oluşturmuş, televizyonlarda çıkıyor saatlerce yalan konuşuyor. Bir çalan lobisi oluşturmuş içinde oğlu da var her şeyi yapıyor. Birde talan lobisi oluşturmuş dağda bayırda 2B’de ne varsa yakınlarına peşkeş çekiyor. Bu iktidarın sonu gelmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü tükenmiştir. Millet artık yeter deyip yüzde 51’le geldin yüzde 51’le haydi güle güle diyecektir.” şeklinde konuştu.

Bahçeli buradaki mitingin ardından Silifke ilçesine geçerken yolda köyüleler sohbet etti, onların dertlerini dinledi.
CİHAN

Yorumlar