Baharın gelişi Kırıkkale’de coşkuyla karşılandı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı. Celal Bayar Parkı'nda Kırıkkale Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı'nda mehteran takımının gösterisi ve ustalar...

Google Haberlere Abone ol
Baharın gelişi Kırıkkale’de coşkuyla karşılandı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı.

Celal Bayar Parkı'nda Kırıkkale Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı'nda mehteran takımının gösterisi ve ustalar topluluğunun konseri kutlamalara damgasını vurdu. Şenlikte Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik konseri, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin resim bölümü alan çalışması, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu'nun konseri gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Kırıkkale Belediyesi geleneksel etli pilav ikramı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Şebnem Kaygusuz, Hıdrellez’in kış günlerinin bitip yaz günlerin başladığı, doğanın yeşerdiği ve çiçeklerin açtığı, günlerin uzadığı bir gün olduğunu ifade etti.

Hıdrellez Bahar Bayramı'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandığını belirten Belediye Başkanvekili Halil Danacı da “Herkesin beklediği yaz ayları geldi Hıdrellez bunun müjdecisi bir ay. Önce yağış olmadığını düşünürken son günlerde yağmur yağdı. İnşallah herkesin katılacağı güzel bir etkinlik geçiririz, daha bereketli bir yıl geçmesini diliyorum.” diye konuştu.

Vali Ali Kolat ise “Hıdrellez bolluk ve bereket ayıdır. Nevruz, baharın başlangıcı, yeni gün anlamında baharın canlandığı dönemdir. Hıdrellez ise çiçeklerin ve bitkilerin ortaya çıktığı dönemdir. Hz. Hızır’ın karayı ve havayı temsil ettiği, İlyas Aleyhisselam'ın ise suyu temsil ettiği ve ikisinin buluşmasında bolluk ve bereketin olacağına inanılır. Herkes dilek ve temennisini bu günde yapar. Hıdrellez’in bereketi ile yağmur da geldi. Huzurun, güvenin ve güzel ortamın hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar