Bahar Çocuk Akademisi'nde Hz. Mevlana anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bahar Çocuk Akademisi, Mevlana Haftası münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahar Çocuk Akademisi'nde Hz. Mevlana anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bahar Çocuk Akademisi, Mevlana Haftası münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenledi. Yapılan etkinliklerle büyük İslam alimi ve hoşgörü timsali Hz.Mevlana anıldı. 740. Vuslat gecesi münasebeti ile yapılan etkinlikler, Hz.Mevlana'nın günümüze kadar gelen öğretileri ve hoşgörüsü minik öğrencilerin gösterileri ile sunuldu.Tüm sınıfların heyecanla takip ederek izlediği programda tasavvuf musikisi eşliğinde sema gösterisi de yapıldı.

    Okul Müdürü Cengiz Yılmaz, “Özel Bahar Çocuk Akademisi olarak Tarsus’ta 8 yıldır hizmet veriyoruz.Temel değerlerimizi anlatmayı bir vazife biliyoruz.” dedi. Cengiz Yılmaz, bu yaştaki çocukların Hz.Mevlana’yı mutlaka tanımaları gerektiğini kaydetti. Yılmaz, "Günümüz insanlarının en büyük problemlerinden biri hoşgörüsüzlük ve karşıdaki insana saygı duymama. Bunun çözümü de tabii ki eğitim. Daha küçük yaşlarda kendi değerlerimizle buluşturduğumuz öğrencilere milletimizin tüm insanlığa nasıl bir hoşgörü ile yaklaştığını anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizde yetenekleri ölçüsünde güzel etkinlikler yapıyor. Programa katkıda bulunan tüm veli,öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar