Bahar Çiçekleri'nden Naat-ı Şerif

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde Naat-ı Şerif dinletisi sunacak.

Google Haberlere Abone ol
Bahar Çiçekleri'nden Naat-ı Şerif

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde Naat-ı Şerif dinletisi sunacak. Öğrencilere, Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Mehmet Akça da eşlik edecek.

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi’ndeki 11 kız öğrenciden oluşan Bahar Çiçekleri, Peygamber Efendimize (sav) ithafen yazılmış Naat-ı Şerifleri, profesyonel anlamda 4 yıldır kültür merkezleri sahnelerinde yorumluyor. Bahar Çiçekleri, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde dinleti sunacak. Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Mehmet Akça’nın da eşlik edeceği organizasyonda, şair ve yazarlardan oluşan onur misafirleri de görüş bildirimiyle programa katılacak. 10 Nisan günü saat 14.00’de başlayacak programın sunuculuğunu Yusuf Öcalan yapacak.

Sanat ve Okuma Evi’nin kurucusu ve eğitmeni Nesrin Çaylı, Kutlu Doğum Haftası’nın bahar mevsiminde, Nisan ayında kutlanıyor olmasından hareketle öğrencilerine ‘Bahar Çiçekleri’ ismini verdiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası programlarının önemine dikkat çeken Çaylı, “Bizlerin çocukluğunda, Mevlid Kandili yetişkinler tarafından kutlanır, mevlid ve dualar televizyonlarda geç vakitlerde yayımlanır ve yine çocuklar uyutulup, o muhteşem dualara sadece yetişkinler ‘amin’ derdi. Bizler Resulallah (sav) sevgisini, kitaplardan devşiren bir nesiliz. Bu nedenle, çocukların, çocuklara ve yetişkinlere peygamber sevgisine dair söyleyecek sözleri olsun istedik. Peygamberimize (sav) ithafen yazılmış şiirleri, sesleri ve nefesleriyle fiyonklar yaparak armağan etmeyi diledik. Makbul olur inşallah!” dedi.
CİHAN

Yorumlar