Bağışlarla ayakta duran Foodwatch’tan şeffaflık örneği

Almanya'da tüketiciler haklarını savunan ‘foodwatch’, kurumlarına yapılan bağışlar ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Bağışlarla ayakta duran Foodwatch’tan şeffaflık örneği

Almanya'da tüketiciler haklarını savunan ‘foodwatch’, kurumlarına yapılan bağışlar ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Foodwatch basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kurumumuza bin Euro bağışta bulunan EthikBank’ın bu yardımını çok değerli buluyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak daha önce EthikBank’ın rakipleri olan başka bankaları gıda ürünleri üzerinden yürüttükleri spekülasyonlar yüzünden aylardır eleştirdiğimiz için bir bankanın kurumumuza olan yüksek meblağdaki bağışını iade ediyoruz."

Bu bağışın yanı sıra kurumlarına isiminin verilmemesini isteyen bir şahıs tarafından 5 bin Euro değerinde bağış yapıldığını, bunun gerçekten çok büyük bir miktar olduğunu, fakat herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermemek için ve kurum olarak dürüstlüklerini sağlayabilmek için bu miktarı da geri iade ettiklerini açıklayan Foodwatch yetkilileri açıklamada, “Şeffaf kalmak genel kaidemiz ve bu sebeple sadece ismini belirten ve gösterebileceğimiz bağışları kabul ediyoruz. Bu şeffaflığı sizlere borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Foodwatch yetkilileri, "Kurumumuzun ve hizmetlerimizin para ile yönlendirilemeyeceğini herkese ispat etmek istiyoruz. Bugüne dek bize 28 bin üyemizin ayda 5, 10 ve 20 Euro’luk aidatları yetti, bundan sonra da yeter.” diyerek bu konudaki tavırlarını netleştirdi. CİHAN

Yorumlar