Bağış: Balbay’ın tahliyesi hükümetimizin reformu sayesinde gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine giden yolun hükümetin 12 Eylül Referandumu'nda kabul edilen 'Anayasa Değişiklik Paketi' sayesinde açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bağış: Balbay’ın tahliyesi hükümetimizin reformu sayesinde gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine giden yolun hükümetin 12 Eylül Referandumu'nda kabul edilen 'Anayasa Değişiklik Paketi' sayesinde açıldığını söyledi. Bağış, ‘‘Reformların bir gün herkese lazım olacağı anlaşıldı.’’ dedi. Bağış, dün tahliye edilen CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın serbest kalmasının, AK Parti’nin gerçekleştirdiği demokratikleşme reformları sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

AB Bakanı Egemen Bağış, 5. Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, ‘‘Sayın Balbay beraat etmemiştir, sadece tahliye edilmiştir.’’ diyerek devam eden bir yargı süreci olduğunun altını çizdi. Balbay’ın, AB reformları kapsamında gerçekleştirilen en önemli adımlardan birinin neticesi olarak tahliye edildiğini kaydeden Bağış, ‘‘Sayın Mustafa Balbay’a ve ailesine de buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’ dedi.

‘‘BALBAY BİREYSEL BAŞVURU HAKKI SAYESİNDE TAHLİYE OLDU’’

Balbay’ın, çatısı altında siyaset yaptığı parti ve o zihniyetin uzantılarının, AK Parti hükümetinin çıkardığı her reforma direnç gösterdiğini ifade eden Egemen Bağış, ‘‘Halen de aynı yaklaşımların devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Oysa Sayın Balbay’ın tahliyesine giden yol yine bizim Hükümetimizin 12 Eylül Referandumu'nda kabul edilen Anayasa Değişiklik Paketi sayesinde açıldı. O pakette yer alan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı sayesinde Mustafa Balbay için bu tahliye kararı çıktı.’’ sözlerine yer verdi.

‘‘REFORMLAR BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK’’

Anayasa Değişiklik Paketi'nin kabul edilmemesi için referandumda hayır kampanyası yapanların en başında dün tahliye kararına en çok sevinenler olduğunu söyleyen Bağış, ‘‘Ama aradan kısa süre geçti, bu paketin ne kadar önemli olduğu, reformların bir gün herkese lazım olacağı anlaşıldı. O halde ben buradan bir kez daha herkes, toplumun tüm kesimlerini demokrasiye inanmaya davet ediyorum.’’ şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar